Macron'dan Ermenistan'a 'sözde soykırım' mektubu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, 'Ermeni Soykırımı Anıtı'nda katıldığı törenin Ermenistan Cumhurbaşkanı'na mektup gönderdi. Ülkesinin sömürge döneminde yaptığı katliam ve soykırımları görmezden gelen Macron, "Gerçeği kabul ederek unutkanlığı, inkârı, yalanları önlemek bizim görevimizdir. Tarih boyunca yanınızda olduk. Gelecekte de yanınızda olmaya kararlıyız. Fransa ve Ermenistan dostluk ve kardeşlikle birleşiktir." dedi.

Sözde 'Ermeni soykırımı' için birçok ülkede anma programları düzenlenirken, bunlardan birine Fransa'da imza atıldı.

24 Nisan'ı 2019 yılında "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak ilan eden Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'Ermeni Soykırımı Anıtı'na gitti.

Macron, anıttaki fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, şu ifadelere yer verdi:

"24 NİSAN'I UNUTMAYACAĞIZ"

"24 Nisan 'Ermeni Soykırımı' anma gününü unutmayacağız. İnkarcılığa, nefrete, şiddete karşı birlikte savaşacağız. Fransız halkı ve Ermeni halkı sonsuza dek birbirine bağlıdır."

ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP YAZDI

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, asılsız 'soykırım' iddialarıyla ilgili Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'a mektup gönderdi.

Macron, mektubunda "Gerçeği kabul ederek unutkanlığı, inkârı, yalanları önlemek bizim görevimizdir. Tarih boyunca yanınızda olduk. Gelecekte de yanınızda olmaya kararlıyız. Fransa ve Ermenistan dostluk ve kardeşlikle birleşiktir." dedi.

Macron'dan Ermenistan'a 'sözde soykırım' mektubu ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa Ermenistan sözde soykırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.