Macron'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Fransa'nın başına bela' olarak nitelendirdiği Emmanuel Macron, bu sözlere yanıt vererek, ''Kişileri doğrudan hedef alan açıklamalara cevap vermiyorum'' ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bir internet sitesine verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kendisi hakkında sarf ettiği "Macron Fransa'nın başına beladır. Fransa tehlikeli bir dönemi yaşıyor. Macron belasından Fransa bir an önce kurtulmalı" sözlerine yanıt verdi.

Macron, söz konusu açıklamalara ilişkin, "Kişileri doğrudan hedef alan açıklamalara cevap vermiyorum." dedi.

Fransa'nın yurt dışında eleştirildiğini kaydeden Macron, "Yakın dönemde bizim kadar ifade özgürlüğünü savunan ülke olmadı." ifadesini kullandı.

Macron, İslam karşıtı tutumunu eleştiren İngiliz basınına tepki gösterdi.

"ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'SİNE KARŞI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ YETERİ KADAR SAVUNMADIK"

Macron, "Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı ifade özgürlüğünü yeteri kadar savunmadık. Erdoğan'ı ve hükümeti halkından ayırıyorum. Türk halkı, büyük özgürlük halkıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı ayrıca, ülkede "İslamcı ideolojiyle" mücadele etmek istediklerini savundu. Macron, tarihçi Benjamin Stora'nın "sömürge tarihi ve Cezayir Savaşı" ile ilgili araştırma yaptığı ve bu çalışmaların tamamlanması gerektiğini belirtti.

Macron'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt ile ilgili etiketler Fransa Emmanuel Macron Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.