Macron’a tokat atan kişiye 18 ay hapis cezası

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, Tain-l'Hermitage kentine ziyareti sırasında tokat atan saldırgan 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak cezanın 14 ayı tecil edildiği için 4 ay cezaevinde kalacak.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmmanuel Macron, Tain-l'Hermitage kentine ziyareti sırasında bir kişinin tokatlı saldırısına uğramıştı. Saldırgan Damien Tarel’in Valencia Ceza Mahkemesi’nde görülen davasında, Savcı Alex Perrin, saldırganın 18 ay hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı Perrin, ayrıca 28 yaşındaki Tarel’in kamu görevi almasına ve oy kullanmasına kati yasak getirilmesini, silah sahibi olmasının da 5 yıllığına yasaklanmasını talep etti. Tarel, savunmasında Macron’un ülkenin düşüşünü temsil ettiğini, tokadı önceden planlamadığını söyledi.

Mahkeme, Tarel’e 18 ay hapis cezası verdi ve cezanın 14 ayını tecil etti. Tarel, cezasının 4 ayını geçirmek üzere cezaevine gönderildi. Fransa kanunları, benzer suçlarda en fazla 3 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası öngörüyor.

TOKALAŞIRKEN TOKAT ATTI

Cumhurbaşkanı Macron, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaşmıştı. Cumhurbaşkanının yaklaştığı kişi, bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat atmıştı. Saldırgan, Macron’a tokat atarken 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız kralları ve şövalyelerin savaşlarda kullandığı nara olarak bilinen "Montjoie Saint-Denis!" şeklinde bağırmış, cümlesini "Kahrolsun Macronculuk" diyerek bitirmişti.

 

Macron’a tokat atan kişiye 18 ay hapis cezası ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Tokat Fransa Damien Tarel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.