Macron ve Merkel'den Doğu Akdeniz zirvesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aralarında Doğu Akdeniz'deki gerginliğinde olduğu bir dizi konuyu görüşmek için bir araya geldi. Fransa'nın güneyinde bulunan Bregançon Kalesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan iki liderden Merkel Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun sağlanması için çabaladıklarını belirterek "Bizim orada gerginliğe değil istikrara ihtiyacımız var. Orada kritik bir durum var." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa’nın güneyindeki Bregançon Kalesi’nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Görüşmede, Çin, ABD, Rusya ve Türkiye ile ilişkilerin ele alındığını ve Avrupa Birliği’nin (AB) jeopolitik bir aktör olarak ortaya çıkması gerektiği üzerine konuştuklarını ifade eden Merkel, "Avrupa tek sesle konuşursa güçlü olur." diye konuştu.

Akdeniz’in doğusundaki durumun çok önemli olduğunu vurgulayan Merkel, "Bizim orada gerginliğe değil istikrara ihtiyacımız var. Orada kritik bir durum var." ifadesini kullandı.

Almanya ve Fransa’nın güçlerini birleştirmeleri halinde iyi bir sonuç çıkabileceğini belirten Merkel, böylece iş birliğinin mümkün olabileceğini söyledi.

AB’ye üye devletlerin egemenliğine yönelik saldırıların kabul edilemeyeceği belirten Merkel, gerilimi tırmandırarak değil, konuşarak sorunların çözümünden yana olduklarını ifade etti. Merkel, "Bu tüm taraflar için geçerli." diye konuştu.

Merkel, Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun oluşması için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.

"DOĞU AKDENİZ'DE ULUSLARARASI HUKUKU KORUMA İRADESİNE SAHİBİZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise AB'nin Doğu Akdeniz’de egemenliğini korunması gerektiğinin altını çizen bir konuşma yaptı.

AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Macron, Akdeniz bölgesinin istikrara kavuşması gerektiğini ve bu konuda Berlin ve Paris’in hemfikir olduğunu söyledi.

Macron, "Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku koruma iradesine sahibiz." diye konuştu.

Macron ve Merkel'den Doğu Akdeniz zirvesi ile ilgili etiketler Angela Merkel Emmanuel Macron Fransa Almanya Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.