Macron, Trump ile görüşecek!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 23-26 Nisan tarihleri arasında Washington’a ziyaret gerçekleştirecek. Macron, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek.

TRT Haber'in haberine göre; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 23-26 Nisan tarihleri arasında Washington’a bir ziyaret gerçekleştirecek.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ziyaretinin en büyük hedefi Trump’ı, İran ile uluslararası toplumun 2015’te vardığı Nükleer Anlaşma’yı yırtmaması konusunda ikna etmek.
 
Trump, İran’ın nükleer çalışmalarının izlenmeye devam edilmesini, özellikle nükleer çalışmaların sona ermesi için anlaşmada öngörülen 2025-2030 tarihlerinin kaldırılmasını istiyor.
 
Ziyaretin diğer önemli gündem maddeleri ise, ABD'nin AB’ye uygulamak istediği alüminyum ve çelik ithalatına gümrük vergisinin engellenmesi.
 
Suriye’de bundan sonra izlenecek yol haritası ve ABD ile Fransa ve AB’nin ilişkilerinin sağlamlaştırılması da Macron'un temaslarında gündemde olacak.
Macron, Trump ile görüşecek! ile ilgili etiketler Trump ABD Fransa macron
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.