Macron: Katedrali yeniden inşa edeceğiz...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Notre Dame Katedrali'ndeki yangına ilişkin açıklama yaptı. Macron, konuyla ilişkin "Bu korkunç bir trajedi. Notre Dame Katedrali'ni hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Bunun için uluslararası bir bağış kampanyası yapılacak" dedi.

Katedralde yaşananların korkunç bir trajedi olduğunu belirten Macron, yapının ana yapısının kurtarıldığını söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarında görev yapan 500'e yakın itfaiye erine teşekkür eden Emmanuel Macron, "Savaş tam olarak kazanılmasa da en kötüsü yaşanmadı. Önümüzdeki saatler kritik. Bu korkunç bir trajedi. Notre Dame Katedrali'ni hep birlikte yeniden inşa edeceğiz. Bunun için uluslararası bir bağış kampanyası yapılacak" dedi.

Katedrali 800 yıl önce kendilerinin yaptığını belirten Macron, binayı yeniden inşa edeceklerini duyurdu.

Macron, açıklama yaptıktan sonra Başbakan Edouard Philippe, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmak üzere, soğutma çalışmaları devam eden katedrale geçti.

Macron: Katedrali yeniden inşa edeceğiz... ile ilgili etiketler Fransa Emmanuel Macron Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.