Macron ev sahiplerine seslendi: ”Kiraları 5 euro düşürün!”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda ev sahiplerine seslendi. Hükümetin kira yardımlarında 5 euro kesintiye gitme kararını hatırlatan Macron, ev sahiplerini de kiralarda bu kadar 'büyük' bir indirim yapmaya davet etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda valilere hitap ederken ev sahiplerine de bir çağrıda bulundu. Hükümetin, düşük gelirli kesimlerin ve öğrencilerin faydalandığı konut yardımında yaptığı aylık 5 euroluk kesinti kararını hatırlatan Macron, ev sahiplerini de benzer bir adım atmaya çağırdı: “Tüm ev sahiplerini kira ücretlerinde aylık 5 euro indirim yapmaya davet ediyorum.”

Ülkenin karşı karşıya kaldığı mali zorluklara birlikte göğüs germenin ortak sorumluluk olduğunu vurgulayan Macron, ev sahipleri ve sosyal konut sağlayan kuruluşların bu durumu ‘sessizce izlemelerini’ şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

KESİNTİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Fransa’da hükümetin 22 Temmuz’da aldığı ve Macron’un kamuoyuna duyurduğu ‘düşük gelirli kesime devletin sağladığı kira yardımlarında aylık 5 euro kesinti’ kararı tepkiye neden olmuştu.

Söz konusu kira yardımından başta öğrenciler olmak üzere yaklaşık 6.5 milyon kişi faydalanıyor.
Kesintiler gelecek aydan itibaren başlayacak.

Macron ev sahiplerine seslendi: ”Kiraları 5 euro düşürün!” ile ilgili etiketler macron kira
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.