Macron açıkladı! Fransız askerleri Afrika'dan çekiliyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Mali'deki askeri üslerinin yıl sonuna kadar kapatılmaya başlanacağını ve Sahel bölgesinde bulunan Fransız askerlerin yaklaşık 3 bininin çekileceğini duyurdu. 2 bin asker ise bölgede kalmaya devam edecek.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sahel ülkeleri olarak bilinen Çad, Mali, Nijer, Burkina Faso ve Moritanya liderleri ile görüşmesinin ardından Nijer'in yeni Cumhurbaşkanı Muhammed Bazoum ile Paris'te ortak basın toplantısı düzenledi.

MALİ'DEKİ FRANSIZ ÜSLERİ KAPANMAYA BAŞLADI

Macron, Fransa'nın Mali'nin Sahel bölgesindeki askeri varlığının azaltılmasının bir parçası olarak bu yılın ikinci yarısından itibaren ülkenin kuzeyindeki askeri üslerinin kapatılmaya başlanacağını açıkladı. Fransa'nın Sahel'deki askeri varlığını azaltmak istediklerini kaydeden Macron, 'Fransa'nın Kidal, Tessalit ve Timbuktu geçiş haklarının kapatılması 2022 yılının başlarında tamamlanacak' ifadelerini kullandı.

3000 FRANSIZ ASKERİ SAHEL'DEN ÇEKİLECEK

Macron ayrıca, Sahel bölgesinde bulunan askerlerin yaklaşık 3 bininin çekileceğini, Fransa’nın Mali’deki askeri varlığının uzmanlaşmış bölgesel güçlere çevrileceğini söyledi.

Fransa’nın Afrikalı ortaklarını terk etmediğini belirten Macron, Sahel'de sonsuza kadar kalma gibi bir arzuları olmadığını yineledi.

2100 FRANSIZ ASKERİ BÖLGEDE KALMAYA DEVAM EDECEK

Fransa'nın şu anda Sahel bölgesinde militanlara yönelik terörle mücadele operasyonunun bir parçası olarak 5 bin 100 askeri bulunuyor.

Fransa ordusu, 2013 yılından bu yana Mali, Moritanya, Nijer, Burkina Faso ve Cad'daki güçleri destekliyor.

Macron açıkladı! Fransız askerleri Afrika'dan çekiliyor! ile ilgili etiketler Fransa Afrika sahel barkhane çekilecek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.