Macron 4 kişi dışında konuşanın ipini çekecek

Koronavirüs salgının en çok etkilediği ülkeler arasında bulunan Fransa'yı sallayan bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kovid-19 ve aşı konusunda sadece 4 ismin konuşmasına izin verdi. Macron, izin verdiği Başbakan Jean Castex, Sağlık Bakanı Olivier Veran, Endüstri İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Agnes Pannier-Runacher ve Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal dışında konuşacak bakanları ise iplerini çekmekle tehdit etti.

Fransız basınındaki haberlerde, Macron'un ülkesinin aşı stratejisinden ve bazı bakanların yaptığı açıklamalardan memnun kalmadığını yazdı. 

Fransa Cumhurbaşkanı'nın aşı ve salgına ilişkin yanlış adımların atılmasına müsamaha göstermediği kaydedilen haberlerde Macron'un, 13 Ocak'ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında verdiği ültimatona dikkat çekildi.

Haberlerde Macron'un, "Aşı konusunda sadece Başbakan (Jean Castex), Sağlık Bakanı (Olivier Veran), Endüstri İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı (Agnes Pannier-Runacher) ve Hükümet Sözcüsüne (Gabriel Attal) açıklama yapmasına izin veriyorum. Başka birinin basında konuştuğunu görürsem, onun istifa mektubunu kabul etmek için hazır olacağım." dediği ileri sürüldü.

Sağlık Bakanı Veran'ın aksine Çevre İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jean-Baptiste Djebbari'nin, 3 Ocak'ta "yaza kadar 26 milyon kişiye aşı yapılmasının hedeflendiğine" yönelik görüş bildirmesinin Macron'u kızdırdığı ifade edildi.

Veran temmuza kadar 15 milyon kişinin aşılanmasını istediklerini söylemişti. Djebbari'nin açıklaması iki bakanın arasında çelişki ortaya çıkartmıştı.

Fransa'nın diğer Avrupa ülkelerinin aksine aşı kampanyasında yavaş ilerlemesi eleştiri konusu olmuştu.

Macron 4 kişi dışında konuşanın ipini çekecek ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa kovid+9 aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.