Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi macerası Tel-Aviv'de sona erdi

Sivasspor, Avrupa'da tamam ya da devam maçında Maccabi Tel-Aviv'e 1-0 mağlup oldu. UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmak için rakibini deplasmanda yenmek zorunda olan Yiğido, başaramadı. Grupta Karabağ'ı 2 maçta da yenerek 6 puan toplayan Kırmızı-Beyazlılar, Avrupa'ya veda etti.

Sivasspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki son maçında Maccabi Tel-Aviv'e konuk oldu. İlk 5 maçında 6 puan toplayan Yiğidolar, gruptan çıkmak için 8 puanlı İsrail temsilcisini yenmek zorundaydı. 

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta ev sahibi 66'da Enric Saborit'in ceza sahası dışından attığı şık golle 1-0 galip geldi. Sivasspor savunması pozisyonda İspanyol sağ beke kolay şut izni verdi. 

Sivas'ta oynana maçta rakibine 1-0'dan maç veren Kırmızı-Beyazlılar, grubunu 2 galibiyet, 4 mağlubiyetle tamamlayarak Avrupa'ya veda etti. Gruptan, Villarreal'le birlikte Maccabi çıktı.

Kırmızı-Beyazlılar'da maç öncesi eksikler can sıkıyordu. Teknik direktör Rıza Çalımbay ve yardımcısı Servet Çetin, koronavirüs testleri pozitif çıktığı için maçı evde televizyondan izledi. Sakat ve testi pozitif çıkan futbolcu sayısının 6 olması nedeniyle temsilcimiz maça sadece 3 yedekle çıktı. 

Teknik sorumlu Bülent Albayrak, maçtan önce "Bugün en çok korktuğumuz konu sakatlık. 2 futbolcumuz var yedek kulübemizde. Yedek kalecimize de forma yaptırdık. Ne olur ne olmaz..." ifadelerini kullandı.

Yiğido'nun yedek kulübesinde Ali Şaşal Vural, Arouna Kone ve Casimir Ninga oturdu.

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi macerası Tel-Aviv'de sona erdi

Letonyalı hakem Andris Treimanis'ın yönettiği maçta 11'ler şöyle:

MACCABİ TEL-AVİV: Tenenbaum, Kandil, Hernandez, Tilbi, Saborit, Peretz, Golesa, Glazer, Biton, Pesic, Cohen

 

SİVASSPOR: Samassa, Robin, Caner , Appindangoye, Camara, Claudemir, Fajr, Hakan Arslan, Gradel, Kayode, Yatabare

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi macerası Tel-Aviv'de sona erdi - Resim : 2

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi macerası Tel-Aviv'de sona erdi - Resim : 3

Sivasspor'un UEFA Avrupa Ligi macerası Tel-Aviv'de sona erdi ile ilgili etiketler Sivasspor Maccabi Tel Aviv UEFA Avrupa Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.