Macaristan ve Azerbeycan’dan elektrik hattı projesi! Karadeniz’in altından geçecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, 17 Aralık'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenecek deniz altı elektrik bağlantısı anlaşmasının imza törenine katılacağı bildirildi. Projenin Karadeniz’in altından geçmesi planlanıyor. İşte detaylar…

Azerbeycan ve Macaristan Gürcistan ve Romanya üzerinden Macaristan'a uzanması planlanan elektrik hattı projesine dair anlaşma imzalayacak.

Macaristan ve Azerbeycan’dan elektrik hattı projesi! Karadeniz’in altından geçecek

DÖRT ÜLKE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Orban'ın basın sözcüsü Bertalan Havasi, anlaşmayla Azerbaycan elektriğinin Karadeniz'in altından geçmesi planlanan hatla Gürcistan ve Romanya üzerinden Macaristan'a ulaşacağını açıkladı.

İmza törenine, ayrıca Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in katılacağı kaydedildi.

Ağustos ayında projenin 3 veya 4 yıl içinde tamamlanabileceğini belirten Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, anlaşmanın enerji kaynaklarını çeşitlendirme ve karbon nötrlük hedefleri açısından büyük adım olacağını söylemişti.

 

Macaristan ve Azerbeycan’dan elektrik hattı projesi! Karadeniz’in altından geçecek ile ilgili etiketler Azerbaycan Macaristan Gürcistan Romanya Karadeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.