Macaristan: Türkiye ile dostane ilişkiler her alanda güçlenecek!

Avrupa Konseyi Adalet Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Macaristan'da bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Macaristan ve Azerbaycan adalet bakanlarıyla bir araya geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Avrupa Konseyi Adalet Bakanları Konferansına ev sahipliği yapan Macaristan’ın Adalet Bakanı Judit Varga ve beraberindeki heyetle görüştü.

Macaristan: Türkiye ile dostane ilişkiler her alanda güçlenecek!

Gül, görüşmede Türkiye’nin Macaristan’la tarihe dayanan köklü ilişkilere sahip olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki adli iş birliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

'FETÖ, BARINDIĞI HER ÜLKE İÇİN TEHDİTTİR'

Terörle küresel mücadelenin önemini vurgulayan Gül, Macaristan’daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının varlığını hatırlatarak FETÖ’nün sadece Türkiye’ye değil varlığını sürdürdüğü her ülke için bir tehdit kaynağı olduğunu belirtti.

MACARİSTAN: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ HER ALANDA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Avrupa Konseyinin Dönem Başkanlığını sürdüren Macaristan’ın Adalet Bakanı Varga da Türkiye’nin Avrupa Konseyinin kurucu ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, Macaristan’ın Türkiye ile dostane ilişkilerini bulunduğunu, bu ilişkileri her alanda güçlendirmeye gayret ettiklerini söyledi.

FENERBAHÇELİ MACAR FUTBOLCUNUN İMZALI FORMASI VERİLDİ

Gül, Macar mevkidaşına, Fenerbahçe'nin Macar futbolcusu Attila Szalai'nin imzalı formasını hediye etti.

AZERBAYCANLI MEVKİDAŞIYLA TEMASLARDA BULUNDU

Azerbaycan Adalet Bakanı Fikret Memmedov ve beraberindeki heyetle de bir araya gelen Gül, görüşmede Azerbaycan’ın Karabağ zaferi nedeniyle Memmedov’u bir kez daha tebrik etti.

Gül, Türkiye’nin adalet hizmetleri ve uluslararası hukuk başta olmak üzere her konuda Azerbaycan’a destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Memmedov ise Gül ile Macaristan’da bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek Türkiye’nin her alanda Azerbaycan’ın yanında olduğunu, iki ülke arasındaki dayanışmanın her zaman devam edeceğini dile getirdi.

GENİŞ ÇAPLI KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Adalet Bakanı Gül’e görüşmelerinde Türkiye-Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cemil Yaman, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Kasım Çiçek ve Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay eşlik etti.

Görüşmelerin ardından Macaristan programını tamamlayan Bakan Gül ve beraberindeki heyet Türkiye’ye hareket etti.

Macaristan: Türkiye ile dostane ilişkiler her alanda güçlenecek! ile ilgili etiketler Adalet Bakanı Türkiye Azerbaycan Macaristan Parlamento dostluk Budapeşte
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.