Mabel Matiz sorusuna inceleme

Geçtiğimiz Hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT Türkçe bölümünde, şarkıcı Mabel Matiz’e ilişkin soru gündem olmuştu. Yeni Akit'in konuya ilişkin sorusuna cevap veren ÖSYM Başkanı Prof. Halis Aygün, sorunun içeğine ilişkin inceleme başlatıldığını ve sorumlu kişilerin soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacağını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sona milyonlarca öğrenci üniversite yolunda iki gün süren sınav maratonundan geçti. 

Cumartesi günü gerçekleşen Temel Yeterlilik Testi'nin Türkçe bölümünde "Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" cümlesinde anlatılmak istenen nedir? şeklinde bir soru bulunuyordu. Mabel Matiz'in 'Fırtına' şarkısı üzerine kurgulanan soru kamuoyunda tartışma yaratmıştı. 

Mabel Matiz sorusuna inceleme

Yeni Akit'e bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tartışma yaratan soruyla ilgili inceleme başlattıklarını belirterek şunları kaydetti:

“2020-YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın katılımıyla üç oturum halinde 188 sınav merkezinde güvenle ve başarıyla tamamlanmıştır. Soru havuzu ülkemizin farklı üniversitelerinden binlerce akademisyenin katılımıyla oluşturulmaktadır.

Kurumumuz yönetiminin milli, manevi değerlerimiz ve toplumsal değer yargılarımız konusundaki hassasiyeti açıktır. 2020 YKS’nin TYT oturumunda yer alan Türkçe alanındaki ilgili sorunun içeriği hakkında inceleme başlatılmıştır. Sorumlu kişiler soru hazırlama süreçlerinden çıkartılacaktır.”

 

Mabel Matiz sorusuna inceleme ile ilgili etiketler YKS TYT Mabel Matiz ÖSYM Halis Aygün
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.