Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl?

Konser verdiği Çeşme'de fenalaşarak hastaneye kaldırılan Mabel Matiz, sevenlerini korkuttu. Peki Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sevilen şarkıcı Mabel Matiz, Çeşme konserinin ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Bu durum Matiz'in sevenlerini endişelendirdi. Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? Ayrıntılı bilgi haberimizde...

Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl?

MABEL MATİZ NEDEN HASTANEYE KALDIRILDI?
Çeşme'e konserinin ardından rahatsızlanan şarkıcı Mabel Matiz, hastaneye kaldırıldı.

Maya albümünü çıkardıktan sonra konser serisine başlayan Mabel Matiz ; İstanbul, Ayvalık ve Çeşme konserlerinden sonra Muğla’ya geçecekti. 5 Ağustos Pazar akşamı Dalaman’da sevenleri ile bulaşacaktı. Ama Çeşme konserinden sonra rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? - Resim : 2

YERİNE HALİL SEZAİ SAHNEYE ÇIKTI
2 hafta rapor alan Mabel Matiz’in yerine sahneye Halil Sezai çıktı. Her konserinden fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşan Matiz'in Ayvalık konserinden bu yana paylaşımda bulunmadığı da gözlendi. Şarkıcının cephesinden henüz bir bilgi gelmedi. Matiz'le ilgili açıklama yapıldığı anda sağlık durumu ile ilgili bilgiler de haberimizde yer alacak.

 

MABEL MATİZ
Asıl adı Fatih Karaca olan Mabel Matiz, Türk şarkıcı, şarkı yazarı ve eski diş hekimidir. Adı, Kumral Ada Mavi Tuna romanında yer alan "Tuna" karakterinin takma adı "Mabel" ve çok sarhoş, düşkün kimse anlamlarına gelen Eski Yunanca kökenli kelime matizin birleşiminden oluşur.

Hayatı
Fatih Karaca, ya da bilinen adıyla Mabel Matiz 31 Ağustos 1985 yılında Mersin'in Erdemli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu ve liseyi Erdemli'de okumuş, üniversite eğitimini ise 2003-2008 yılları arasında İstanbul Üniversitesi diş hekimliği bölümünde almıştır. Çocukluk yıllarını, kendisine müzikal anlamda çok katkısı olduğunu ifade ettiği Erdemli'de geçirmiştir. 2011'de İstanbul Bilgi Üniversitesi insan hakları hukuku bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimini 2014'te yarıda bırakmıştır.

Kariyeri
Müzik eğitimine üniversite zamanlarında aldığı gitar ve şan dersleri ile başlayan Mabel Matiz, ilk bestelerini de üniversite yıllarında yapmıştır. 2008'den bu yana kariyerini sürdüren sanatçı ilk şarkılarını kişisel ev kayıtları şeklinde oluşturmuş, bu şarkıları MySpace sayfası üzerinden anonim olarak yayınlamıştır. Mabel Matiz, şarkılarına ilgi gösteren Engin Akıncı ile tanışarak ilk albümünün hazırlıklarına başlamış, bu kapsamda proje dahilinde Alper Gemici ve Alper Erinç ile bir araya gelerek albüm için stüdyoya girmiştir.

Sahne adıyla aynı ilk albümü Mabel Matiz 11 Mayıs 2011'de piyasaya çıkmıştır ve bu albümden 5 şarkıya klip çekilmiştir.

Mabel Matiz'in, bütün aranjmanları Can Güngör ve Cihan Mürtezaoğlu’na ait olan, Mete Özgencil ve Yıldız Tilbe'nin katkılarıyla hazırladığı ikinci albümü Yaşım Çocuk 5 Ocak 2013'te piyasaya sürülmüştür. Albüm; Zor Değil, Aşk Yok Olmaktır, Yaşım Çocuk, Alaimisema gibi şarkılarıyla oldukça ses getirmiş, birçok ödül almış ve Milliyet Sanat Dergisi okurları tarafından "Yılın Albümü" seçilmiştir. Sanatçının, aynı yıl yayınlanan Aysel'in albümünde seslendirdiği Sultan Süleyman cover'ı tüm zamanların başarılı Türkçe cover yorumlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Mabel Matiz 2013 yılı sonunda GQ Türkiye dergisinin Men Of The Year ödüllerinde "Yılın Müzisyeni" ödülüne layık görülmüştür. Sonraki yıl Yaşım Çocuk albümünde yer alan "Alaimisema" şarkısı 14 Temmuz 2014'te Radio Edit versiyonuyla single olarak yeniden yayınlanmış, kendi albümleri dışında Teoman, Göksel, Ayşegül Aldinç, Özge Fışkın, Burcu Tatlıses, Ceyl'an Ertem gibi sanatçıların albümlerinde söz yazarı ve besteci olarak da bulunmuştur.

13 Şubat 2015 tarihinde ise Can Güngör prodüktörlüğünde kaydettiği 3. albümü Gök Nerede'yi yayınlamıştır.

Diskografi
Mabel Matiz (2011)
Yaşım Çocuk (2013)
Gök Nerede (2015)
Maya (2018)

 

 

Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı? Hastalığı ne? Sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Mabel Matiz neden hastaneye kaldırıldı hastalığı ne sağlık durumu nasıl
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.