Maaşlar neden eksik yattı 2023? 16 Ocak memura ek zam yatacak mı?

2023 Ocak ayı memur maaşları 15 Ocak tarihinde hesaplara yattı. %30’luk zam üzerinden yapılan hesaplamalar çerçevesinde bordrolarda yer alan meblağ ile karşılaştırma yapılınca memur maaşlarının eksik yattığı gözlemlendi. Peki ama zamlı memur maaşları ne zaman, hangi gün yatacak?

Yeni yılda memur maaşları için hesaplanan %30’luk zam oranı Ocak ayı içinde geçerli olacak. Zam oranı için gerekli olan yasa son olarak Resmi Gazete tarafından yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Zam oranının netleşmesinin hemen ardından da zamlı maaşların yatacağı tarihte netlik kazanmıştı.

Buna göre; memurlar ilk olarak yüzde 16.48 zam alacak ancak 13.52'lik zam ise kanunla tanımlanacak. Kalan yüzde 13.52'lik zam ise ilerleyen günlerde hesaplara yatmış olacak.

Maaşlar Neden Eksik Yattı?

Memur maaşlarına yapılan zam oranlarının belli olmasının hemen ardından farkların hesaplara geçiş tarihi araştırılmaya başlandı. 2023 Ocak zammı sonrasında maaş ödemelerinin 15 Ocak sonrasında başlaması beklenmekte.

Maaşlar neden eksik yattı 2023? 16 Ocak memura ek zam yatacak mı?

AK Parti'li Elitaş zamlı memur maaşları için "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" dedi.

Maaşlar neden eksik yattı 2023? 16 Ocak memura ek zam yatacak mı? ile ilgili etiketler memur zam
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.