Maaş zamları belli oldu, 65 yaş aylığına da zam geldi! İşte 2023 tutarı

Yeni yılın zam artışı yaşattığı kalemlerden biri de sosyal destek ödemeleri oldu. Bu kapsamda yaşlılık aylığı ya da 65 yaş aylığı olarak bilinen maaş arttı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği destek ödemelerinden biri olan 65 yaş maaşı ya da yaşlılık aylığı olarak bilinen destek ödemesi, maaş zamlarından nasibini alan ödemelerden biri oldu. 65 yaşını aşmış olan vatandaşlar tarafından alınabilecek olan bu destek ödemesinin 2023 yılı tutarı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasıyla ortaya çıktı.

65 yaş aylığı alan vatandaşların merakla araştırdığı, ‘Zamlı 65 yaş aylığı 2023 ödeme takvimi nasıl?’, ‘Yaşlılık maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?’, ‘65 yaş aylığı ne zaman yatacak?’ ve ‘2023 65 yaş aylığı ne kadar, kaç TL?’ gibi soruların yanıtı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasıyla ortaya çıktı. 2023 yılı zamlı yaşlılık aylığını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aynı zamanda ödeme takvimine ilişkin de bilgi verdi.

65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATACAK?

Maaş zamları belli oldu, 65 yaş aylığına da zam geldi! İşte 2023 tutarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 65 yaşını doldurmuş olduğu halde Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bağlı SSK (4A), Emekli Sandığı (4C) veya BAĞ-KUR (4B) gelir ve aylık hakkı bulunmayan kişiler ile SGK’ya prim ödemeyen kişilere sağladığı yaşlılık aylığı ödeme takvimi 2023 yılı için belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, takvime ilişkin bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıklamasına göre; 65 yaş aylığı, her sene olduğu gibi 2023 yılında da üç aydan üç aya ödenecek. Bu noktada ilk maaş ödemesi Mart ayında gerçekleştirilecek. Maaşı almaya hak sahibi olan kişiler, diğer ödemeleri ise; Haziran, Eylül ve Aralık ayı içerisinde alacak. Doğum tarihinin son rakamına göre yatırılan 65 yaş aylığı yatırılma takvimi ise şu şekilde:

  • Doğum tarihinin sonu 0-5 olanlar: Ayın 5’i
  • Doğum tarihinin sonu 1-6 olanlar: Ayın 6’sı
  • Doğum tarihinin sonu 2-7 olanlar: Ayın 7’si
  • Doğum tarihinin sonu 3-8 olanlar: Ayın 8’i
  • Doğum tarihinin sonu 4-9 olanlar: Ayın 9’u

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Şartları sağlaması halinde 2022 Sayılı Kanun’da belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu valilikler veya kaymakamlıklarca tespit edilen kişilerin yararlanabileceği 65 yaş aylığından yararlanmak için başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru sonrası kişiler ilk maaşını Ziraat Bankası’ndan; ardından ise PTT aracılığıyla alabiliyor. Bu maaşa 2023 yılı için zam gelmiş bulunuyor.

2023 yılında asgari ücrete ve memur ile emeklilere gelen zam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerini de etkiledi. Bu kapsamda 65 yaş aylığı da arttı. 65 yaş aylığı 2023 yılında 2 bin 604 TL olarak ödenecek.

Maaş zamları belli oldu, 65 yaş aylığına da zam geldi! İşte 2023 tutarı ile ilgili etiketler emekli maaşı maaş Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.