Maaş ödeme sisteminin değiştirilmesini isteyen sağlık çalışanları ülke çapında grevde!

TBMM Genel Kurulu'nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine ülke çağında doktorlar bugün grev yapıyor. Hekimlerin derecesine göre ek gösterge zammı almasını öngören yasa tasarısı, hekimlerin emeklilik hakları açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilse de güncel maaşlarında herhangi bir değişiklik yaratmayacak. Bu gelişme sonrası sağlık çalışanları maaş ödeme sisteminin değiştirilmesini talep ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM)1 Aralık'ta gelen düzenleme pratisyen hekimlere 2 bin 500 TL, uzman hekimlere ise 5 bin TL ek gösterge zammını içeriyordu.

GÜNCEL MAAŞLARDA DEĞİŞİKLİĞE YOL AÇMIYOR

Pratisyen hekimlerin emeklilik ek göstergesinin 13 binden 33 bine, uzman hekimlerin ise 17 binden 40 bine çıkarılması öngörülen yasa tasarısı, hekimlerin emeklilik hakları açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilse de güncel maaşlarında herhangi bir değişikliğe yol açmayacaktı.

EMEKLİLİĞE YANSIYACAK

Tasarı hekimlerin hastanelerin döner sermayesinden hali hazırda aldıkları "sabit ek ödeme" ücretinin, emekliliğe yansıyacak şekilde merkezi sağlık bütçesinden karşılanmasını içeriyordu. Yasa tasarısının sadece hekimlerin bir kısmını kapsayacak şekilde hazırlanmış olması, son iki hafta içerisinde tüm Türkiye'de sağlık çalışanları tarafından protesto edildi.

SADECE DOKTORLARI KAPSAYAN YASA TASARISI TEPKİLER SONRASI GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Sağlık çalışanları, tasarının tüm çalışanları ve hekimleri kapsayacak şekilde genişletilmesini talep eden iş bırakmalar gerçekleştirdi. Bu tepkiler üzerine yasa tasarısı TBMM'de komisyona geri çekildi.

"TÜM KAMU PERSONELLERİMİZİ KAPSAYACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

ÜLKE GENELİNDE GREV KARARI

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ise bugün Türkiye genelinde grev kararı aldı.

Maaş ödeme sisteminin değiştirilmesini isteyen sağlık çalışanları ülke çapında grevde! ile ilgili etiketler doktor grev görev sağlık çalışanı hekim ek gösterge
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.