Maaş farkları için ödeme günleri netleşti

Memur ve emekli maaşı zamlarının belli olmasından sonra zam farklarının yatma günü Çalışma Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Çalışma Bakanlığının yaptığı açıklamada, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişilerin 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarlarının, aylıklarını aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına aktarım yoluyla 27 Ocak'ta ödeneceği duyuruldu.

Aylıklarını her ay alanlara, Ocak ayı olmak üzere bir aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan 1. grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; bir aylık tutarında, 2. grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; iki aylık tutarında, 3. grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara üç aylık tutarında, aylık farkı tahakkuk ettirilirken, toplam fark ödemesi tutarı 3 milyar 648 milyon 11 bin 335 lira 11 kuruş olarak gerçekleşecek.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ DE ALACAK

Maaş farkı ödemeleri SSK emeklilerine 17-26 Ocak tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerine ise 25-28 Ocak tarihleri arasında ödenecek.

Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları yine 27 Ocak'ta ödenecek.

Maaş farkları için ödeme günleri netleşti ile ilgili etiketler memur emekli maaş farkı ödemeleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.