Lütfiye Pekcan'dan Müge Anlı'ya 'medya etiği' çıkışı! /VİDEO

Geçtiğimiz gün Müge Anlı'nın programına katılan Handan Kaya, 24 yıl sonra gerçek annesine kavuşmuş bu olay medyada büyük yankı uyandırmıştı. Müge Anlı, olayı 'dünyada bir ilk' sözleriyle verince ünlü sunucu Lütfiye Pekcan'dan itiraz geldi.

Bir dönem TV8'de yayınlanan Yaşamdan Hikayeler programının sunucusu Lütfiye Pekcan, Müge Anlı'ya itiraz etti. Pekcan, "11 Eylül 2017’de DNA testi ile 42 yıl sonra ünlü sunucu Cem Sünbül gerçek annesine kavuşmuştu..." dedi.

Lütfiye Pekcan, konuyla ilgili olarak MedyaTava'ya açıklamalarada bulundu.

24fe2b37-cf7a-444a-99b7-b321f2a3d155_1

"MEDYA ETİĞİNE UYAR MI?"

Gazeteci-yazar Lütfiye Pekcan, "Müge Anlı’nın programında 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' diye başlık atılması, medya etiğine uyar mı?", diye sordu.

Lütfiye Pekcan’ın TV 8’de sunduğu Yaşamdan Hikayeler’de hastanede çalınan bebekler dosyası açılmış ve 11 Eylül 2017’de DNA testi ile 42 yıl sonra ünlü sunucu Cem Sünbül gerçek annesine kavuşmuştu.

Pekcan, 6 ay önce ortaya çıkardıkları bu skandala rağmen, bunun yok sayılıp benzer bir olayı ortaya çıkaran Müge Anlı'nın programında 'Dünya'da bir ilk' başlığının atılmasını medya etiği açısından hiç doğru olmadığını söyledi.

Pekcan, "Müge Anlı'nın programında hastanede çalınan bir bebek DNA testi ile 24 yıl sonra gerçek annesini buldu. Bu hem büyük bir skandalın ortaya çıkması hem de yıllar sonra bir çocuğun gerçek annesini bulması açısından çok önemli bir habercilik olayı. Ancak bu başarıya 'Dünya televizyon tarihinde bir ilk' başlığının atılmasının doğru değil." dedi.

İşte Pekcan'ın bahsettiği o olay:

Lütfiye Pekcan'dan Müge Anlı'ya 'medya etiği' çıkışı! /VİDEO ile ilgili etiketler Müge Anlı handan lütfiye pekcan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.