Lütfi Elvan yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu

Berat Albayrak'ın istifasının ardından bakanlık koltuğuna oturacak isim belli oldu. Cumhurbaşkanı kararı ile Lütfi Elvan yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. 

Albayrak'ın istifasının kabul edildiğine dair açıklama akşam saatlerinde geldi. Cumhurbaşkanlığı Albayrak'ın görevden af talebinin kabul edildiğini duyurdu. 

Yaşanan bu gelişmeden kısa bir süre sonra ise yeni bakan belli oldu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu.

Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu. 24.Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu.

26 Aralık 2013 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

7 Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde 25.Dönem Antalya milletvekili olarak seçildi.

1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde 26.Dönem Mersin milletvekili seçilerek, 24 Kasım 2015 tarihinde 64. Hükümet kabinesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Lütfi Elvan yeni Hazine ve Maliye Bakanı oldu ile ilgili etiketler Berat Albayrak Lütfi Elvan Bakan atama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.