Lut kavminin trolleri...

Yalçın Akdoğan'dan gündemdeki eşcinsellik tartışmasına "Örtmeye çalıştıkları din düşmanlığı Ramazan ile su yüzüne çıkıyor." yorumu...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ramazan ayının ilk cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sarf ettiği sözler üzerine Ankara Barosu'nun yaptığı açıklama tepki topladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde eşcinsellik ve zinanın haram olduğunu ifade etmiş, Ankara Barosu skandal bir açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı hedef almıştı.

Tartışmalar üzerine Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan da eşcinsellik ve zina ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Kurul, Kur'an-ı Kerim'de zina ve eşcinselliğin kesinlikle haram olduğunu net bir şekilde duyurdu.

Bu konu hakkında dikkat çeken bir köşe yazısı kaleme alan eski Başbakan Yardımcısı, Star Gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan bazı çevrelerin, her ramazan ayında benzer provokasyonlara başvurduğuna dikkat çekti.

Akdoğan, "Lut kavminin trolleri misiniz?" başlığını taşıyan yazısında, "Kur’an’ı dogma olarak küçümsüyorlar, Sünneti Arap adetleri diye hor görüyorlar, ezan sesine gürültü diye tepki gösteriyorlar, İslam’ın ortaya koyduğu hükümleri çağdışı diye yaftalıyorlar, Müslümanlığı geri kalmışlık olarak aşağılıyorlar." ifadelerini kullandı.

İşte Star Gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan'ın o köşe yazısı;

* Lut kavminin trolleri misiniz?

Her Ramazan ayı geldiğinde birilerinin din fobisi uyanışa geçiyor.

Müslümanlar Ramazan ayının gelişiyle sevgi, şefkat, merhamet, hoşgörü iklimine bürünürken birileri kin ve nefret kusmaya başlıyor.

Mübarek bir aya kavuşmanın mutluluğunu yaşayan insanlarımız yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla birbirini kucaklamaya, bağrına basmaya soyunmuşken birileri bölmeye, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya çalışıyor.

28 Şubat süreci gibi dönemlerde çok iyi gördük ki, bir mekanizma Ramazan ayında özellikle harekete geçiyor ve fitne çıkarmaya başlıyor. Hem dini konularda zihinleri bulandırmaya, inançları sarsmaya çalışıyorlar hem de toplumsal huzuru ve bütünlüğü zedelemeye uğraşıyorlar.

Örtmeye çalıştıkları din düşmanlığı Ramazan ile su yüzüne çıkıyor.

Kur’an’ı dogma olarak küçümsüyorlar, Sünneti Arap adetleri diye hor görüyorlar, ezan sesine gürültü diye tepki gösteriyorlar, İslam’ın ortaya koyduğu hükümleri çağdışı diye yaftalıyorlar, Müslümanlığı geri kalmışlık olarak aşağılıyorlar.

Ramazan ayında dinin görünürlük kazanması bazılarını canavara çeviriyor. Kin ve nefretleri dine, dinin kutsallarına, dinin tezahürlerine, dinin müntesiplerine bir bütün olarak yöneliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir din adamıdır, bir akademisyendir, dini konularda otorite sayılan bir kurumun Başkanıdır. Erbaş konuşurken siyasi veya cinsel yaklaşımlara göre değil, dini hassasiyetleri merkeze alarak konuşur. CHP sözcüsü bunu ‘nefret dili, ötekileştirmek, yaşam tarzını kötülemek’ gibi ifadelerle eleştirdi, İslam’a ve Müslümanlara yapılan saygısızlığı ise es geçti.

Kendisini ilerici, çağdaş, medeni, gelişmiş sanan bazı hadsizlerin İslam’ı, Kur’an’ı, Hz. Muhammed’i (sav) küçümseyen yaklaşımlar sergilemesi kesinlikle kabul edilemez. Dinde zorlama yoktur, ister inanır ister inanmaz (hesabını Allah’a verir). Ancak Müslüman memleketinde Müslümanları aşağılamaya kalkmak nasıl bir densizliktir?

İnançsızlığın da, sapıklığında, zulmün de, kötülüğün de en ileri safhaları tarih boyunca görülmüştür. Bugün birilerinin ilericilik gibi lanse etmeye çalıştığı alışkanlık-huy veya davranışlar en ilkel toplumlarda bile daha ziyadesiyle görülmüştür.

Lut, Ad, Semud kavimleri gibi birçok topluluk Allah’ın helâkine maruz kalmıştır.

Kavmi, Hz. Lut’un nasihatlarine tahammül edemiyor, onun iyi niyetli uyarılarına karşı çok bilmiş, küçümseyen, hor gören tavırlar sergiliyordu.

Bugün Lut kavminin trolleri gibi mesajlar atan, açıklamalar yapan insanlar Müslüman halkımızı rencide ediyorlar.

Birlik ve kardeşlik ayı olan Ramazan’da İslam’ın kutsallarına dil uzatmak cahillik, terbiyesizlik, ilkellik, yobazlık ve bağnazlıktır.

Müslümanlar Kâbe’ye gidip umre yapamıyorlar, camiye gidip teravih kılamıyorlar, dostlarını toplayıp iftar veremiyorlar, fakirleri gezip yardımlaşamıyorlar, mahzun bir şekilde evlerinde dinlerini yaşamaya çalışıyorlar.

Buna bile tahammül edemeyen bu cahil yobazlar savundukları şeylerin muhtevası bir tarafa bu saldırgan tavırlarıyla milletimize haksızlık yapıyorlar.

İslam’a, Kur’an’a, Hz. Peygamber’e (sav) yönelik düşmanlıklarını Diyanet İşleri Başkanı üzerinden boca etmeye çalışmaları, kelime oyunlarıyla milletin kutsallarına hakaret etmeleri hem ayıptır, hem suçtur.

 

 

 

Lut kavminin trolleri... ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Yalçın Akdoğan Diyanet eşcinsellik lut günah
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.