Lüks otelde büyük soygun!

Paris’te bulunan Ritz Otel'de akşam saatlerinde büyük bir soygun gerçekleşti. Otele giren iki soyguncunun 4 milyon Euro değerindeki mücevherle kaçtığı iddia edildi

Fransa'nın başkenti Paris’te Vendome Meydanı’ndaki Ritz Oteli’nde akşam saatlerinde büyük bir soygun gerçekleşti.

Gazete Habertürk Paris Temsilcisi Umur Talu'nun haberine göre maskeli 5 kişi lüks otele girip ünlü mücevhercilerin ürünlerinin sergilendiği vitrinleri kırdı.

Polis müdahalesinde üç soyguncu yakalanırken, ilk haberlere göre iki soyguncunun 4 milyon Euro’dan fazla değerde mücevherle kaçtığı ileri sürüldü.

Kaçan soyguncular aranırken, İçişleri Bakını Gerard Collomb ve Emniyet Müdürü Michel Delpuech, müdahaleyi yapan polislerin “cesaret, profesyonel ve çevikliğini” kutladılar.

2014 yılında da Ritz civarındaki kuyumcular soyulmuş, güvenlik tedbirleri arttırılmıştı!

2006’da yine Ritz’in yakınında 6 milyon Euroluk bir başka soygun kayıtlara geçti. Yine 2016’da Kim Kardashian tam orada silahlı soyguna maruz kaldı. İddialara göre, 9 milyon Euroluk mücevheri çalınmıştı. Soygunculardan biri bisikletle kaçarken çok değerli bir mücevheri düşürmüş, saatler sonra sokakta bulunmuştu.

Yine de bu soygun güvenliğin ve kalabalığın yoğun olduğu saatlerde meydana geldi ve otel ile çevresinde büyük paniğe sebep oldu.

Otel müşterilerinin yanı sıra, soyguncuların kaçarken geçtiği Hemingway Bar’da silahla ateş edildiği iddia edildi. Bardaki müşteriler arasında, şu sıra Paris sokaklarında afişleri de bulunan yazar Frederic Beigbeder de vardı. 52 yaşındaki Beigbeder, 11 Eylül saldırılarını konu alan romanıyla ödül kazanmıştı.

Ritz, Prenses Diana’nın da 1997’de ölüm yolculuğuna çıkarken kaldığı ve son yemeğini süitinde yediği oteldi. Otel, 1898’de İsviçreli otelci Cesar Ritz tarafından kuruldu. Son senelerde yenileme için bir süre kapatılmış, tekrar açılmıştı. Oda fiyatları gecesi 1000 Euro civarında.

Hemingway Bar, yazar Ernest Hemingway’in aktör Gary Cooper ve yazar Scott Fizgerald’la müdavimi olduğu bar olarak tanınıyordu.

Vendome Meydanı ise bir çok filme konu olmuştu.

Soygunu yapanların eski Yugoslavya kökenli ve eski askerlerden oluşan “Pembe Panter Çetesi”nden olabileceği da ileri sürüldü. Çete adını, Londra’daki bir soygunda aynı Peter Sellers’in Pembe Panter filmindeki gibi, mücevherleri güzellik kremi içine sakladıkları için almıştı.

Bu çetenin bugüne kadar dünyada 380 soygunda 400 milyon Euro çaldığı belirtiliyor.

Lüks otelde büyük soygun! ile ilgili etiketler Paris Soygun otel ritz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.