Luis Muriel kimdir? İşte Beşiktaş'ın gündemindeki golcü oyuncu Muriel!

Luis Muriel kimdir? Son yıllarda Demba Ba, Mario Gomez, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun gibi üst seviye golcülerle büyük başarı yakalayan Beşiktaş 2018-2019 sezonunda aradığı golcüyü bulamayınca gol yollarında büyük sıkıntı yaşadı. Beşiktaş'ta Ocak ayı transfer döneminde ilk hedef kadroya bir forvet oyuncusu katmak olacak. Bu doğrultuda gündeme gelen isimlerden biri de Luis Muriel oldu ve taraftarları heyecanlandırdı. Peki Luis Muriel kimdir? Beşiktaş'a mı geliyor? İşte tüm detaylar...

Luis Muriel kimdir? Son yıllarda yurt içi ve yurt dışında yakaladığı büyük başarılar ve oynadığı güzel futbolla lige damgasını vuran Beşiktaş bu sene kadroya kaliteli bir golcü katamamış olmanın sıkıntısını çekiyor. Büyük umutlarla transfer edilen Alvaro Negredo'nun da sezon başında takımdan ayrılmasıyla Beşiktaş Vagner Love, Mustafa Pektemek ve Güven Yalçın ile yoluna devam ediyor. Hem yönetim hem de teknik direktör Şenol Güneş'in bir türlü bekleneni veremeyen bu golcülerden biriyle yolları ayırıp yerine başka bir golcü aradığı biliniyordu. Yazılan isimlerden biri de Sevilla forması giyen Luis Muriel oldu. Taraftarları heyecanlandıran bu gelişmenin ardından internette araştırmalar hız kazandı. Luis Muriel kimdir, kaç yaşında, hangi mevkiide oynuyor, Beşiktaş'a mı gelecek gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık ve haberimize ekledik. Peki Luis Muriel kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Hangi takımda oynuyor? İşte Luis Muriel'in Beşiktaş'a transferi hakkında tüm detaylar...

Luis Muriel kimdir? İşte Beşiktaş'ın gündemindeki golcü oyuncu Muriel!

LUİS MURİEL BEŞİKTAŞ'A MI GELİYOR?

Beşiktaş'ın transfer gündemi hareketleniyor.

Milliyet'in haberine göre, devre arasında bir forvet transferi gerçekleştirmek isteyen siyah beyazlı ekibe, Sevilla'dan Luis Muriel önerildi.

Beşiktaş, 2017-18 sezonu başında 21.5 milyon euro karşılığında Sampdoria'dan Sevilla'ya giden Muriel'i, kiralık olması durumunda transfer etmeye sıcak bakıyor. Fikret Orman ve ekibinin, bu olası transferdeki en büyük öncelikleri maddi koşulların oluşması. Kara Kartal, Vagner Love'un satılması durumunda bu transfer için elini güçlendirecek.

LUİS MURİEL KİMDİR?

Luis Muriel, 16 Nisan 1991’de Kolombiya’nın Santo Tomas kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Kolombiya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.

Luis Muriel, futbol yaşantısına 2001 yılında Atletico Junior takımının alt yapısında başladı. 7 sene boyunca burada top oynadıktan sonra 2008 yılında Deportivo Cali takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2008-2009 sezonunu alt yapı kademesinde tamamladıktan sonra 2009 yılında Deportivo Cali A takımına yükseldi. Bir sezon burada 11 maça çıkıp 9 gol atan Muriel, 2010-2011 sezonunda Udinese’ye transfer oldu.

Transfer 1,5 Milyon Euro’ya tamamlandı ve 4 yıllık sözleşme imzalandı. İmza attığı sene gelişmesi amacıyla Granada’ya kiralık gönderildi. Burada 7 maça çıktıktan sonra 2011-2012 sezonunda Lecce’ye kiralandı. 2012-2013 sezonunda ise Udinese’ye geri döndü ve 2015 yılına kadar 57 maça çıkıp 15 gol attı. 2014-2015 sezonunda Sampdoria’ya kiralanan Muriel, sezon sonunda 10,5 Milyon Euro’ya transfer oldu ve 2015-2016 sezonuna Sampdoria forması altında giriş yaptı.

2017 Sezonunda Sevilla'ya transfer olmuş ve İspanyol kulübünde forma giymektedir.

Luis Muriel’in Milli Takım Kariyeri

Luis Muriel, milli formayı kariyerine ilk olarak 2009 yılında Kolombiya U-20 takımında giydi ve burada 8 maça çıkıp 4 gol attı. 2012 yılında ise ilk kez Kolombiya A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca A milli formayı 6 kez giyip 1 gol atma başarısı gösterdi.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün, Süper Lig'de mücadele eden futbol takımı. 1903 yılında kurulan Beşiktaş JK'nin, Ağustos 1911'de kurulan şubesidir. Maçlarını 2012-13 sezonuna kadar 32.086 kapasiteli İnönü Stadyumu'nda oynamıştır. 2012-13 sezonu sonunda kulüp, yeni stad yapım çalışmaları başlatmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında gösterdiği performansı, kazandığı kupalar ve ilkleriyle Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden birisidir.

Beşiktaş'ın toplamda 15 Süper Lig, 9 Türkiye Kupası ve 8 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır. Ayrıca profesyonel lig öncesi 2 kez Türkiye Futbol Şampiyonası'nda, 3 kez de Millî Küme'de şampiyon olup tarihinde toplam 20 Türkiye şampiyonluğu yaşamıştır. Takım ayrıca 1986-87 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkarak tarihinin en iyi derecesini elde etti.

Tarihi

1911-1919: Kuruluş
Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da 1910’ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü’nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu.

1911 Ağustos’unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü’ne katıldı. Beşiktaşlı gençlerin kurduğu futbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı amaç edinen Şeref Bey’in girişimleri sonucu, Basiret Kulübü de Beşiktaş’a katıldı. Bu şekilde Futbol Şubesi, resmi olarak Kulüp’te faaliyete başladı.

Resul, Rıdvan, Behzat, Doktor Sabri, Şair Kazım, Sadi (Baltalimanı), Doktor Mehmet, Asım, Şeref, Doktor Ali ve Fahri’den oluşan ilk futbol takımının malzemelerinin masraflarını da İpekçi İhsan isimli bir sporsever karşıladı. Birinci takımın yanı sıra ikinci, üçüncü, dördüncü takımlarını da kuran futbol şubesi, Kulübümüz’ün Akaretler’deki bahçesinde futbol idmanlarını hızlandırdı. Böylece futbol Beşiktaş’ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşı’nın ardından I. Dünya Savaşı’nın da başlamasıyla Beşiktaş’ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi.

Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle sağ kalan sporcular semte ve Kulübe dönmeye başladı. Futbol Şubesi'nin kurucusu Şeref Bey de Romanya cephesinden geri döndü. İstanbul'da düşman işgalinin olduğu yıllarda çeşitli sıkıntılar çekildi. Daha önce bir kilisenin binasına taşınan kulüp malzemelerinin bir kısmı Rumlar'ın elinde yağma olmaktan kurtarılıp, Akaretler'de başka bir binaya nakledildi. Bir taraftan düşmanla yapılan Millî Mücadele'ye yardım edildi. Diğer taraftan da futbol takımı Şeref Bey tarafından tekrar güçlü hale getirildi.

1919-1923: İlk lig maçları
Beşiktaş, 1920'lerin öncesinde iki ezeli rakibiyle karşılaşmamışsa da Süleymaniye ve İdman Yurdu'nu mağlup etmiş bir takımdı. 1919'da Beşiktaş ve diğer kulüplerin lige katılma isteği Lig Tertip Komitesi tarafından uzun bir süre bekletildikten sonra kabul edilmedi. Pazar günleri de azınlık takımları Pera, Araks, Maccabi, Stella, Strugglers'in yer aldığı Pazar Ligi maçları oynanıyordu.

Şeref Bey, Beşiktaş gibi cuma ligine alınmak istemeyen takımların idarecileriyle İstanbul Türk İdman Birliği Ligi adı altında bir lig kurdu. İlk sezonda Beşiktaş şampiyon olarak tarihindeki ilk şampiyonluğu kazanmış oldu. Sonraki sezon lige katılan 10 takım A Grubu'nda Beşiktaş, Hilâl, Kumkapı, Altınörs ve Türkgücü, B Grubu'nda da Darüşşafaka, Vefa, Üsküdar, Beylerbeyi ve Haliç şeklinde yer aldı. Grubunda bütün maçlarını kazanan Beşiktaş, finalde diğer grubun birincisi Darüşşafaka ile karşı karşıya geldi. 23 Temmuz 1920'de oynanan bu maçı Siyah-Beyazlı takımımız, 2-1 kazanarak bu ligdeki ikinci şampiyonluğunu elde etti.

Aynı yıl Pazar Ligi'ne de ilk defa katıldı. Genelde azınlık takımlarının bulunduğu ligdeki iki Türk takımı Beşiktaş ve İttihatspor anlaştılar. Beşiktaş, İttihatspor'a iki oyuncusunu verdi. Sezon sonunda İttihatspor şampiyon olurken, Beşiktaş da ikinci oldu ve Millî Mücadele dönemindeki Türk milletine moral verdiler. Sonraki sezon İttihatspor Ermeni sporcular tarafından sahiplenince, ligdeki tek Türk takım Beşiktaş haline geldi. Bir Ermeni, bir Yahudi, üç Rum ekip ve Beşiktaş ile düzenlenen son Pazar Ligi'ndeyse 14 maçta 10 galibiyet 4 beraberlikle şampiyon Beşiktaş oldu.

1923-1956: Ezeli rekabetin başlangıcı, İstanbul ve Türkiye şampiyonlukları
İstanbul Ligleri

Cuma ve Pazar liglerinin sona ermesinden sonra Türkiye çapında bir futbol şampiyonası düzenlenmesine karar verildi. Bu şampiyonaya katılacak takımların belirlenmesi için ise İstanbul Ligi kuruldu. Beşiktaş, eleme usulü oynanan 1923-24 sezonunda üç maçı da kazanarak finale çıkıp, Galatasaray ile eşleşti. 22 Ağustos 1924'te oynanan maç tarihteki ilk Beşiktaş-Galatasaray derbisi oldu. Galatasaray'ı finalde Refik Osman ve Edip'in golleriyle 2-0 yenen Beşiktaş, bu ligin ilk şampiyonu oldu. 22 Kasım 1924'te ise Beşiktaş ve Fenerbahçe, bir dostluk maçında tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldiler. Bu maçı Fenerbahçe 4-0 kazandı. İki takım arasındaki ilk karşılaşma ise 1926-27 sezonunda oynandı ve maç 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

1931-32 sezonunda maç hasılatlarının dağıtımı konusunda Galatasaray ve Fenerbahçe, federasyonla anlaşamayarak ligden çekilme kararı aldı. 6 Kasım 1931'de Beşiktaş, Fenerbahçe'yle oynayacağı maç ile sezonu açması gerekirken rakibinin gelmemesi ile maçı hükmen kazandı. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş ikisi hükmen olmak üzere 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak ligi birinci tamamladı ancak maç hasılatları konusunda ezeli rakiplerinin yanında olan Beşiktaş, sorun çözülemeyince devre arasında ligden çekildi.

Beşiktaş, İstanbul Ligi'nde ikinci şampiyonluğunu 1933-34 sezonunda kazandı. Bir sezon sonra Şeref Bey, Çırağan Sarayı bahçesini alıp kulübün malı yapıp, futbol sahası haline getirmişti. İsim olarak "Şeref Stadı" belirlendi ancak daha sonra kavgalar çıkıp asılan tabela indirildi. Kulüp içindeki bu huzursuzluk futbol takımına da yansıdı ve son iki maçtaki puan kayıplarıyla şampiyonluk gitti.

Birkaç sezonluk huzursuzluk döneminden sonra Beşiktaş 1937-38 sezonunda Fenerbahçe ve Güneş SK ile aynı puan aldı. Takımlar aralarında maç yapmayı beklerken Güneş kulübünün baskılarıyla daha önce kullanılmayan "averaj" kuralı ile şampiyonluk Güneş Kulübü'ne verildi. Bu sezondan sonra Beşiktaş İstanbul Ligi'ndeki en iyi dönemini yaşadı. Namağlup üçüncü olan kadrosunu değiştirmeyen Beşiktaş, 5 sezon üst üste şampiyon oldu. Bu sezonlardan üçünü namağlup, ikisini 18 maçta 18 galibiyet ile bitirdi. 1943-44 sezonunda ikinci oldu ancak sonraki iki sezonu yine namağlup olarak şampiyon bitirip "Yenilmez Armada" adını aldılar. Bu dönemde Beşiktaş'ta, Hüsnü Savman, Vedii Tosuncuk, Hüseyin Saygun, Şeref Görkey, Eşref Bilgiç, Hakkı Yeten, Şükrü Gülesin, Kemal Gülçelik, Faruk Sağnak gibi Türk futbolunun önemli isimleri yer alıyordu.

1946 şampiyonluğu ardında bir üçüncülük, iki ikincilik alan Beşiktaş kadroyu yeniledi. Kadrosuna Nusret Ülük, Ali İhsan Karayiğit, Süleyman Seba, Recep Adanır, Şevket Yorulmaz gibi gençleri ekledi ve 1950 ve 1951 yıllarını da şampiyon olarak bitirip İstanbul Ligi'nin son iki şampiyonluğunu aldı.

Luis Muriel kimdir? İşte Beşiktaş'ın gündemindeki golcü oyuncu Muriel! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.