Lübnanlı bir grup gösterici parlamentoyu basmaya çalışıyor!

Lübnan'daki öfke, artık atıl durumda kalamayacak boyuta ulaştı. Geçtiğimiz yaz yaşanan ve hükümetin sorumlu olduğu Beyrut Limanı Patlaması'nın ardından ülke krizden bir türlü kurtulamadı. Hala hükümetsiz olan Lübnan'da ordu şehir merkezini bölümlere ayırdı. Halk sokağa indi. Parlamentonun önünde barışçıl bir gösteri yapmak isteyen kazazede ve kurban yakınlarına polis sert müdahalede bulundu. Bu kez halk parlamentoyu basmaya çalışmaya başladı.

Lübnan, geçen yıl yaşanan devasa patlamanın ardından krizden hala çıkabilmiş değil. Akşam saatlerinden itibaren ise durum bambaşka bir boyut kazanmış durumda. Şu sıralarda ise halk, parlamentoyu basmaya çalışıyor.

SuperHaber'in Lübnan'daki yerel kaynakları, ülkedeki durumun Beyrut Limanı Patlaması'nın birinci yıldönümünde gerginliği artık kaldıramayacak duruma geldiğini aktardı. 

Başkent Beyrut'taki durumu aktaran Muhammed, SuperHaber'den Cengiz Büyükuncu'ya konuştu.

'ORDU, ŞEHİR MERKEZİNİ BELLİ ALANLARA BÖLDÜ'

Muhammed, 'Lübnan ordusu akşam saatlerinde, halkı kontrol altında tutabilmek için şehir merkezini belli alanlara böldü; bu ise öfkeli olan halkın öfkesini katladı.' ifadelerini kullandı. 

'HALK, PARLAMENTOYU BASMAYA ÇALIŞIYOR'

Lübnan vatandaşı olan ve patlamdan bizzat etkilenen Muhammed, 'Geçen yıl, hükümetin sorumlu tutulduğu Beyrut Limanı Patlaması'nda hayatını kaybedenlerinin acılı aileleri, barışçıl şekilde parlamentonun önünde bir gösteri yürüyüşü gerçekleştirmek istedi. Fakat silahsız protestoculara polis, biber gazı ile müdahale etmeye başladı. Şimdi ise halk parlamentoyu basmaya çalışıyor.' dedi. 

Polis maaşlarının ayda 30 dolar olduğunu söyleyen Muhammed, polisin burada bir şeylerin yanlış olduğunu dahi anlayamadığını savundu.

ENKAZ VE CESETLER BİR YILDIR HALA KALDIRILMADI

Beyrut Limanı Patlaması'nın ardından, enkaz bile kaldırılmış değil. Yan yatmış gemiler hala aynı şekilde duruyor. Üstelik, kaza alanında hala cesetlerin olduğu biliniyor. En ufak bir gelişim görülmeyen bölgede, bir de dün anıt açılışı düzenlenince halk sokağa döküldü.

 

 

Lübnanlı bir grup gösterici parlamentoyu basmaya çalışıyor! ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut patlama polis Parlamento

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.