Lübnan'da tanklar sokakta: 25 yaralı! Protestocu SuperHaber'e konuştu!

Lübnan’da Saad Hariri’nin hükümeti kurmayacağını açıklamasının ardından başlayan gösteriler devam ederken, Trablusşam kentinde çıkan çatışmada 25 kişi yaralandı. Protestolara katılan bir kişi, SuperHaber'e ülkedeki rahatsızlığın sebeplerini özetledi, 'Lübnan'da bir iç savaş çıkacak' dedi.

Lübnan'da 22 Ekim'de yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Saad el-Hariri, dün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile anlaşamadığı için görevi bıraktığını duyurmuştu.

LÜBNAN'DAKİ İÇ KARIŞIKLIK DEVAM EDİYOR

Hariri'nin açıklamasının ardından Lübnanlılar, siyasi istikrarsızlığı ve yaşam koşullarını protesto etmek için sokaklara akın etmeye devam ediyor.

Trablusşam kentinin Jabal Mohsen bölgesinde halk, yolları trafiğe kapattı.

Yolları açmak için kalabalığa müdahale eden güvenlik güçleri protestocular ile çatıştı. Tanklar sokaklara indi. Güvenlik güçleri, gaz bombası atarken, protestocular taşlar ile karşılık verdi.

Lübnan'da tanklar sokakta: 25 yaralı! Protestocu SuperHaber'e konuştu! - Resim : 2

25 KİŞİ YARALANDI

Olaylarda 25 kişinin yaralandığı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan, son 30 yılın en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Lübnan'ın para birimi Lübnan lirası dolar karşısında sert düşüşe geçmeye devam ediyor.

PROTESTOCU, SUPERHABER'E AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Lübnan'daki protestolarda yer alan bir Lübnanlı olan Muhammed C., SuperHaber'den Cengiz Büyükuncu'ya verdiği röportajda 'Halk ne Hariri'yi ne Aoun'u ne de Hizbullah'ı destekliyor. Aylık maaşları 30 dolar olan askerler ise bunda bir sorun olduğunu göremeyecek kadar körleşmişler. Ülke'de yönetim bazında asla hiçbir şey değişmiyor. Hizbullah dışında kimsenin parası veya devlet dahil kimsenin doğru düzgün silahı da yok.' dedi.

'LÜBNAN'DA İÇ SAVAŞ ÇIKACAK'

Muhammed, konuşmasına 'Lübnanlılar, İran ve İsrail tarafından rehin alınmış durumda. Özellikle İran, burayı küçük bir kopyası yapmak istiyor. Ama ülkemizin %40'ı hala Hıristiyan'dan oluşuyor. Lübnan'da iç savaşın çıkmamasına artık imkan yok. Fransızlar, bize yardım edebilecek tek güç fakat onlar da bu gücü kullanıp yardım etmiyorlar. Ülke'de elektrik yok, elektrik idaresi binasının içine kümes kurduklarını bile gördük. Halk her şeyden bıktı' diyerek devam etti.

 

Refah ve huzur dışında bir talepleri olmayan Lübnan halkı ise uluslararası örgütler ve dünyanın önde gelen ülkeleri tarafından görmezden geliniyor. 

Türkiye, özellikle Doğu Akdeniz'de M.E.B. anlaşmasının yapılabileceğinin öne sürüldüğü bugünlerde deniz komşusu Lübnan'da istikrarın sağlanmasına yardım etmeli. 

Lübnan'da tanklar sokakta: 25 yaralı! Protestocu SuperHaber'e konuştu! ile ilgili etiketler protesto Lübnan Beyrut Tank hariri trablusşam

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.