Lübnan'da bir istifa daha

Gelen son dakika haberine göre; Lübnan'da geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından bugün istifasını sunan Adalet Bakanı Mari Kloud Necm'ın ardından Maliye Bakanı Ğazi Vazni da istifa etti. Böylece ülkede son bir haftada dördüncü kez bakan istifası yaşandı.

Bakan Necm, Beyrut Limanı'nda geçen hafta meydana gelen büyük patlama sonrasında bugün gelişmeleri ele almak üzere gerçekleştirilmesi beklenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde istifasını açıkladı.

İSTİFA EDEN ÜÇÜNCÜ BAKAN OLDU

Beyrut Limanı'ndaki patlama ve başkentte düzenlenen protestolar üzerine bu kararı aldığını söyleyen Necm, dün istifalarını duyuran Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ve Çevre Bakanı Damianos Kattar'dan sonra Başbakan Hassan Diyab'a istifasını sunan üçüncü bakan oldu.

MALİYE BAKANI DA GÖREVİNİ BIRAKTI

Gelen son dakika haberine göre; Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından Maliye Bakanı Ğazi Vazni da görevi bıraktı. Böylece Lübnan'da istifa eden bakan sayısı dörde yükseldi.

Beyrut'ta deprem etkisi yaratan şiddetli patlamaya tepki olarak şu ana kadar bakanların dışında 6 milletvekili de istifa etmişti.

Bu arada bugün Baab'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilmesi beklenen Bakanlar Kurulu toplantısının, son dakikada değişikliğe gidilerek Hükümet Sarayı'nda yapılacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 158 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme geldi.

Patlamanın ardından Adalet Bakanı Mari Kloud Necm, Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed ve Çevre Bakanı Damianos Kattar, Başbakan Hassan Diyab'a istifalarını sunmuştu.

Lübnan'da bir istifa daha ile ilgili etiketler Lübnan istifa Beyrut patlama Mari Kloud Necm
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.