Lübnan'da olaylar çıktı, ordu devreye girdi!

Lübnan'da 9 yıl aradan sonra pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından başkent Beyrut' sokakları karıştı.

Lübnan Ulusal haber ajansı NNA'ya göre, motosiklet kullanan silahlı bir grup, Saint-George bölgesinde eski Başbakan Refik el-Hariri heykeli üzerine parti bayrağı çekti. Silahlı kişilerin daha sonra başkentin batısındaki Aişe Bekkar bölgesine geçtiği ve etraftakilere ateş açtığı ancak olayda yaralanan olmadığı belirtildi.

ORDU GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Başbakan Saad el-Hariri'nin, olay üzerine Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ve İç Güvenlik Güçleri Genel Müdürü Tümgeneral Imad Osman'ı arayarak başkentte yaşanan arbedeye müdahale etmesini ve gereken tedbirleri en kısa sürede almasını istediği ifade edildi.

Bunun üzerine orduya bağlı güçler, devriye araçlarıyla ve Beyrut'un farklı bölgelerine kontrol noktaları kurarak güvenliği sağlamaya çalıştı.

MECLİS BAŞKANI'NDAN KINAMA

Meclis Başkanı Nebih Berri ise Beyrut sokaklarında yaşanan olayları kınadı.

Emel Hareketi'nin de lideri olan Berri, "Başkent'te Emel Hareketi ile Hizbullah yanlılarının gerçekleştirdiği bu menfur olayları kınıyoruz." ifadesini kullandı. Berri, bu tür sorumsuz davranışların İmam Sadr ve Hizbullah'ın ahlak ve davranışlarını yansıtmadığını kaydetti.

Lübnan'da gerçekleştirilen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Hizbullah-Emel ittifakı Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın partisi Özgür Yurtseverler Hareketi ile Başbakan Saad Hariri'nin partisi Müstakbel Hareketi'ne karşı büyük ilerleme kaydetmişti.

Lübnan'da olaylar çıktı, ordu devreye girdi! ile ilgili etiketler Lübnan seçim sokaklar olaylar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.