Lübnan Hükümeti saat 19.30'da istifa etti...

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki sıcak gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Son olarak Lübnan Adalet Bakanı Mary Kloud Najem istifa ettiğini belirten Yüksel, flaş bir gelişmeyi de ilk kez duyurdu. Yüksel, “Hükümet saat 19.30’da istifasını açıklayacak” dedi. Yüksel'in dediği gibi saat 19.30'da kameralar karşısına geçen Başbakan Hassan Diyab hükümetin istifasını açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, limandaki patlama ile harabeye dönen Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki son gelişmeleri aktarmayı sürdürüyor.

"7 BAKAN İSTİFA EDERSE HÜKÜMET DÜŞÜYOR"

Patlamanın yaşandığı limana yakın bir yerden yayın yapan Yüksel, Lübnan, en son Lübnan Adalet Bakanı Mary Kloud Najem istifa ettiğini hatırlatarak, “Lübnan’da 7 bakan istifa ederse hükümet düşüyor. Nedeni burada yaşanan patlama. Burası patlamanın olduğu yer. Yani 12 numaralı buğday silosunun olduğu yer. Amonyum nitratın patladığı yer. Ondan sonra işte buralar paramparça oldu. Şu anda aldığımız bilgilere göre 220 kişi ölmüş,120 kayıp var ve 7 bin kişi de yaralı. 300 bin kişi evsiz kalmış, binlerce kişi de işsiz kalmış. Bu nedenle burada her gün protestolar oluyor. Sizler de Superhaber aracılığıyla bu protestoları izliyorsunuz.” dedi.

Lübnan Hükümeti saat 19.30'da istifa etti...

"HÜKÜMET SAAT 19:30'DA İSTİFASINI AÇIKLAYACAK"

Protestolarda da meclis başkanının da istifa etmesi istendiğini vurgulayan Yüksel, “Şu ana kadar 4 bakan istifa etti, beşincisi yolda deniyor. 7 bakan istifa ederse Lübnan’da hükümet düşüyor. Lübnan’da ‘hükümetin düşmesi ne demek’ kaos demek. Lübnan’ı zor günler bekliyor.  Biz SuperHaber olarak buradan sizlere özel yayınlarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı. Yüksel flaş bir gelişmeyi de ilk kez duyurarak, “Hükümet saat 19.30’da istifasını açıklayacak” dedi.

Yüksel'in dediği gibi Başbakan Diyab bakanlar kurulunun ardından kameralar karşısına geçip hükümetin istifasını Lübnan halkına duyurdu.

Diyab, "Ülkenin kurtarılması için bir kapı açmak istiyoruz, bu nedenle de hükümetin istifasını duyuruyorum." dedi.

Ülkedeki siyasi güçlere tepki dolu ifadeler kullanan Diyab, "Yaşanan bu felaket devlet yönetimindeki kronik yolsuzluğun sonucudur. Daha önce yolsuzluğun devletin tüm kademelerinde var olduğunu söyledim. Bugün ortaya çıkıyor ki yolsuzluk sistemi devletten büyüktür, devlet söz konusu yolsuzlukla mücadele edemiyor." diye konuştu.

Hiçbir kişisel çıkarın peşine düşmeden ülkeyi kurtarmak için var olan gücüyle çaba sarf ettiğini ifade eden Diyab, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün tüm yansımalarıyla ülkeyi vuran bu depremin yaşandığı aşamaya geldik. Tek derdimiz ise bu felaketin zaman aşımına uğramaması için hızlı bir soruşturma yürütmektir. İnsanların talebi olan hesap verebilirlik ve gerçek değişim ile vatandaşın hakkına saygı duyan bir devlete başvuruyoruz."

Lübnan Hükümeti saat 19.30'da istifa etti... - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI AVN'IN DA İSTİFASI İSTENİYOR

Bu arada hükümetin istifa haberinin ardından gözler Cumhurbaşkanı'na çevrildi. Başkentin göbeğinde toplanan yüzlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Mişle Avn ve parlamentodaki siyasi partilerin tamamının istifası talebiyle Meclis binasına doğru yürüyüş geçti.

Öfkeli göstericiler ile kendilerine göz yaşartıcı gazla müdahale eden güvenlik güçleri arasında olaylar sürüyor.

"BAĞIMSIZ BİR KURULUŞUN İNCELEME YAPMASI İSTENİYOR"

Patlamaya ilişkin aldığı son özel bilgileri de aktaran SuperHaber okuyucularına aktaran  Yüksel, “Şu ana kadar her şey yarı yarıya. Sobataj da denebilir, ihmal de denebilir.   Lübnan hükümeti bu nedenle uluslararası bağımsız bir kuruluşların gelip inceleme yapmasını istiyor.”

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, patlamanın ardından bölgeye giderek olayları yerinden izlemeyi sürdürüyor. Yüksel özellikle göstericilerle polis arasındaki meydan savaşında birbirinden özel görüntüleri okuyuculara aktarıyor.

 

Lübnan Hükümeti saat 19.30'da istifa etti... ile ilgili etiketler Lübnan Beyrut
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.