Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti!

Suudi televizyonu Al Arabiya'nın haberine göre Lübnan Başbakanı Saad Al Hariri istifa etti.

Suudi Arabistan televizyonu Al Arabiya'nın haberine göre, Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifa etti.

Hariri, televizyonda yayımlanan istifa açıklamasında, ülkedeki ortamın babasının öldürüldüğü zamanki gibi olduğunu söyledi. Kendi hayatının da hedef alınabileceğini vurguladı.

SAAD HARİRİ KİMDİR?

Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri (47), 2005 yılında suikast sonucu hayatını kaybeden Lübnan'ın eski Başbakanı Sünni siyasetçi Refik Hariri'nin oğlu.

Lübnan halkının önemli bir kısmı ve başta Fransa olmak üzere bir çok Batılı ülke ve İsrail, Hariri cinayetinden Suriye rejimini sorumlu tutmuştu.

Babasının ölümünden sonra Müstakbel Hareketi'nin başına geçen Saad Hariri, 2009-2011 yılları arasında da başbakan olarak görev yaptı.

Hariri, siyasi kariyerinin yanı sıra babasından kalan inşaat, telekomünikasyon ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketleriyle Lübnan'ın önde gelen iş adamları arasında yer alıyor.

Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti! ile ilgili etiketler Lübnan istifa hariri
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.