Los Angeles nasıl bir şehirdir?

Amerika'nın en heyecan verici şehirlerinden biri de Los Angeles. Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaletinin en kalabalık şehri olan Los Angeles büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Los Angeles nasıl bir şehirdir? Detaylar haberimizde...

Los Angeles, City of Los Angeles veya kısaca L.A., Amerika Birleşik Devletleri'nın Kaliforniya eyaletinin en kalabalık ve ABD'nın New York'tan sonra ikinci en kalabalık şehri. Los Angeles'ın nüfusu 2010 itibarıyla 3.792.621 kişidir. Peki, Los Angeles nasıl bir şehirdir? Ayrıntılar haberimizde... 

Los Angeles nasıl bir şehirdir?

LOS ANGELES NASIL BİR ŞEHİRDİR?

Los Angeles, iklimi itibariyle Akdeniz ikliminin yoğun olarak yaşandığı ve Florida eyaletine nazaran iklimin daha ılıman olduğu en yaşanılabilir Amerika Birleşik Devletleri şehirlerinden biri olarak kabul edilir.

Kaliforniya eyaletinin genel yapısında da olduğu gibi Los Angeles da oldukça dağlık bir bölgede yer almaktadır.  Bölge yükseklikleri ortalama olarak 3000 metreyi bulan birkaç dağ silsilesiyle çevrili olduğundan bu durum San Fransisco’da daha yoğun görülür.

Los Angeles şehir merkezinde yaklaşık olarak 3.8 milyon insan yaşamaktadır. Ancak şehrin merkezi dışındaki sınırları boyunca toplamda yaklaşık olarak 18 milyon insan yaşamını sürdürmektedir. Dünyanın en büyük 5 şehrinden biri olan Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri’nin batıda Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan şehirlerinden biridir. Bölge ayrıca dünyanın birçok ekonomik faaliyetinin gerçekleşme sahalarından birisi olarak da kabul edilmektedir. New York şehrinde yer alan borsalara rağmen, Los Angeles da Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli ekonomik getiri sağlayan şehirleri arasında gösterilmektedir. 

Eğitim kurumlarıyla da meşhur olan Los Angeles’da dünyanın en iyi ilk 10 üniversitesinden biri olan Californiya University de yer almaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’nin ”İnternet Başkenti” olarak da kabul edilen Los Angeles, 1969 yılında internetin ilk kez kullanıldığı doğduğu yer olma özelliğini de vardır.

 

Los Angeles nasıl bir şehirdir? ile ilgili etiketler Los Angeles Amerika ABD
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.