Londralı tetikçi finansçılar yine denedi! Numan Kurtulmuş: Pabuç bırakmayız!

2019 yılında Türk Lirası'nın değer kaybetmesi için kollarını sıvayan Londra merkezli yatırım bankaları dün gece de operasyon yapmaya kalktı. Ellerinde olmayan Türk Liraları ile yüksek miktarda döviz almaya kalkan kuruluşlar, Türk Lirası'nın değerini düşürmeye çalıştı. Bunun ardından BDDK 3 yabancı bankaya işlem yasağı getirirken, Türk bankalarını da uyardı. Konuya ilişkin konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Ekonomimizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara pabuç bırakmayız" dedi.

Anadolu Ajansı dün gece saatlerinde Türk lirasının değer kaybetmesine oynayan Londra merkezli bazı finansal kuruluşların, ellerinde olmayan TL ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalktıklarını duyurdu.

Haberde, satın aldıkları döviz için Türk bankalarına olan TL yükümlülüklerini yerine getiremeyen bu finansal kuruluşların, Merkez Bankası'nın EFT sisteminin kapanış saatini uzatmasına rağmen temerrüde düştükleri belirtildi.

 DÜZENLEYİCİ KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ

Serbest piyasanın kurallarını hiçe sayan bankaların Türk piyasasına yönelik manipülatif ataklarını Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcı toplantısına denk getirmesi ise dikkati çekti.

Söz konusu işlemleri tespit eden düzenleyici kurumlar hukuki süreç başlattı.

3 BANKAYA İŞLEM YASAĞI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) Türk bankalarına döviz işlemleri kaynaklı TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG'ye işlem yasağı getirildiğini bildirdi.

TÜRKİYE'DEKİ BANKALAR DA UYARILDI

BDDK Türk bankalarına da yazı gönderdi. Sözü edilen yurt dışı finansal kuruluşların yaptığı işlemlere ya da benzeri manipülatif faaliyetlere aracılık eden yurt için bankalar hakkında da gerekli idari işlemlerin tesis edileceği vurgulandı.

 "PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ"

Konuya ilişkin 24 TV ekranlarında değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Doların rezerv para olması münasebetiyle dünyada bütün ülkelerde döviz hareketlendi. Küresel şartlar normalleşmeye başladıkça döviz Türkiye'de de eski haline gelecek. Ekonomimizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara pabuç bırakmayız." ifadelerini kullandı.

Londralı tetikçi finansçılar yine denedi! Numan Kurtulmuş: Pabuç bırakmayız!

Öte yandan Ardan Zentürk, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin IMF'nin kapısına gitmesi için sosyal-ekonomik krizin körüklenmek istendiğini yazdı. 

Zentürk, yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Amerikan Merkez Bankası ile planlanan SWAP Anlaşması’na geçit vermeyecekler, Washington’daki Siyonist lobi, Trump’ı bu konuda baskılamış durumda. Türkiye’nin IMF’nin kapısına gitmesi ve Türk ekonomisinin bir kez daha kontrol altına alınması hedefleniyor.

S-400’lerin “ilk aktivasyon işleminin” tamamlanmış olması ve testlerin “tam aktivasyona yönelmiş olması” ise büyük öfke nedenleri.

Beklentileri, IMF’ye gitmiş, S-400’ü aktive edememiş Erdoğan’ın siyasi çöküntü sürecine girmesidir.

Türk ekonomisine dönük bütün eleştirilerin, KOVİD19 travmasından söz edilmeden dile getirilmesine dikkat edin: Amaç, önümüzdeki eylül ayına doğru derin ekonomik kriz, bağlantısında sokaklara yansıyan sosyal kaos oluşturmaktır."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Londralı tetikçi finansçılar yine denedi! Numan Kurtulmuş: Pabuç bırakmayız! - Resim : 2

AYNI SALDIRIYI YİNE YAPMIŞLARDI

Londra merkezli yatırım bankaları 2019 yılının mart ayında da dolar işlemlerinde temerrüde düşmüştü.

Yerel seçimlerin hemen öncesinde ellerinde TL olmadan yüklü miktarda dolar alan bankalar Türk lirası bulamadıkları için Türk bankalarına ödeme yapamamıştı.

Temerrüde düşen bankalar Londra piyasasında yüzde 1000'i aşan faizlerle Türk lirası bulmaya çalışmışlardı.

 

Londralı tetikçi finansçılar yine denedi! Numan Kurtulmuş: Pabuç bırakmayız! ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Banka İngiliz Türk Lirası BDDK döviz Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.