Lokman Hekim'in Mucize Reçetesi Güneş Yanığına Karşı Kalkan Oluyor! Güneş Yanığına Evde Kesin Çözüm

Kim kumsalda güneşlenmek ve D vitaminine doymak istemez ki! Ancak bu doğru güneş koruması ile mümkündür. Yaz mevsiminde güneş ışınlarına maruz kalan cildiniz güneş yanığı problemi yaşar. Lokman Hekim'in mucize reçetesi güneş yanığına karşı kalkan oluyor. Bu yaz cilt yanığı ve güneş çarpmasıyla uğraşmayacaksınız. Peki güneş yanığına ne iyi gelir? İşte detaylar...

Güneş yanığı sırasında cildiniz nasıl değişir? UV ışınları cildin dış katmanlarına nüfuz ede ve daha derindeki katmanlara ulaştığında cilt hücrelerine zarar verid. Yine de vücut öyle bir mekanizmadır ki oluşan mutasyonlara karşı inanılmaz engeller ortaya koyar. Ancak yaz mevsimini doyasıya güneşlenerek ve D vitamini alarak geçirmek isteyenler güneş yanığı problemi ile karşı karşıya kalır.

Lokman Hekim'in mucize reçetesi güneş yanığına karşı kalkan oluyor. Güneş yanığına evde kesin çözüm olan bu evde uygulamayla deniz kenarında güneş çarpması ya da yanığı yaşamayacaksınız.

Güneş yanığı nasıl geçer sorusu Yaz mevsiminin en çok merak edilen sorusudur. Birçok güneş kremi ya güneş koruyucu bu problemi çözmede başarısız olur. Ancak evde yapacağınız ilaçlarla deniz kenarında doyasıya güneşlenmek mümkün.

Peki cildinizde güneş hasarını geri alabilir misiniz? Bunun basit bir yolu yok. Ancak hemen tedaviye başlamak önemli. Güneşten korunmak evde çözümle mümkün oalbilir. Güneş yanığından daha hızlı ve yatıştırıcı bir rahatlam sağlayacak en iyi ev ilaçlarından bazılarını Lokman Hekim'in mucize reçetesinde bulabilirsiniz.

Dermatologların da onayladığı Güneş yanığına karşı evde çözüm önerileri haberimizde.

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Birinci Adım: Soğuk Duş: İlk adım, ısıyı dışarı atmaktır - ısı yanıkta ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar fazla hasar ve iltihaplanma yaşarsınız. Bu nedenle, soğuk bir duş veya doğrudan güneş yanığı üzerine soğuk su dökmek rahatlamanın en kolay yoludur. Bazı buz küplerini doğrudan yanık üzerine sürmek veya bir beze sarmak da kızarıklığı azaltmak ve kaşıntıyı yatıştırmak için harika bir yol olabilir.

İkinci Adım: Aloe Vera Sürün: İyileşme sürecini hızlandırmak istiyorsanız, hiçbir şey eski güzel Aloe Vera'dan daha hızlı çalışmayacaktır. Anti-inflamatuar, antioksidan ve anti-bakteriyel özellikleri nedeniyle güneş yanığı için en etkili ev ilaçlarından biridir. Mağazadan satın alınan bir üründe bulunabilecek alkol ve/veya boyalardan kaçınmak için doğrudan bitkiden elde edilen saf aloe vera jel özünü kullandığınızdan emin olun. Aloe Vera'yı güneş yanığını tedavi etmek için kullanmanın bir başka etkili yolu da Aloe buz küpleri yapmaktır!

Bir kase taze sıkılmış aloe vera jeli alın, bunu bir buz kalıbına ekleyin ve dondurucuya koyun. Buz küpleri oluştuktan sonra bunları doğrudan etkilenen bölgelere uygulayabilirsiniz.

Lokman Hekim'in Mucize Reçetesi Güneş Yanığına Karşı Kalkan Oluyor! Güneş Yanığına Evde Kesin Çözüm

Üçüncü Adım: Yulaf Ezmesinde Banyo Yapın:

Kolloidal yulaf ezmesi (yulaf ezmesinin ince bir toz halinde öğütülmesi) banyosu, anti-inflamatuar özellikleriyle ağrılı güneş yanıklarını hafifletebilir ve dermatologlar gibi egzamayı tedavi edebilir. Şiddetli, tam vücut yanığı için yulaf ezmesi, kaşıntı dürtüsünü azalttığı için cankurtaran olabilir. Güneş yanıklarını tedavi etmek için kullanmanın iki yolu vardır.

Yulaf ezmesi banyosu yapmak için, 1 bardak aromasız yulafı bir mutfak robotunda öğütün ve iki bardak ılık suya ekleyin. Sütlü olana kadar eritin ve kullanıma hazır. Yulaf karışımını banyoya ekleyin ve tüm vücudu 20 dakika bekletin.

Macun için, yarım bardak tatlandırılmamış yulafı ince toz haline getirin. ¼ fincan çiğ süte ve ½ yemek kaşığı bala (isteğe bağlı) tozu ekleyin. Macunu iyice karıştırın ve etkilenen bölgelere 20 dakika uygulayın.

Dördüncü Adım: SÜT

Süt ürünlerindeki yağ, protein ve pH cilt üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Ve ne kadar soğuk olursa, kan damarlarını kısıtlamaya ve şişme ve kızarıklığı azaltmaya o kadar iyi yardımcı olurlar.

Temiz havluları/dokuları eşit miktarda çiğ süt, su ve buz küplerine batırın. Bezi beş dakika boyunca doğrudan yanmış bölgeye uygulayın. İki ila üç kez tekrarlayın.

Sade, tatlandırılmamış peyniri buzdolabından çıkarın. Yanıklara uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın ve ağrı ve kızarıklık geçene kadar her gün yapın.

Beşinci Adım: Salatalık Sarma!

Salatalık, ferahlatıcı tadı nedeniyle sadece bir spa elyafı değildir, aynı zamanda güneş yanıklarında işe yarayan en serinletici kendin yap ev ilaçlarından biridir. Hem antioksidan hem de analjezik özelliklere sahip doğal botanik bileşikler açısından zengin oldukları bilinmektedir, bu da onları rahatsızlığı gidermeye ve yanmayı hafifletmeye yardımcı olmak için harika bir bileşen haline getirir. Bu nedenle, gerekirse bunu tüm vücudunuza uygulamaktan çekinmeyin ve herhangi bir yan etki konusunda endişelenmeyin.

Soyulmuş bir salatalık alın ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. Suyu ayırmak için püreyi bir elek süzgecine aktarın. Meyve suyunu etkilenen bölgelere eşit olarak uygulayın.

Ayrıca salatalıklı buz küpleri de yapabilirsiniz. *Aloe buz küplerinden alınan aynı tarifi salatalıklarla tekrarlayın.

Patatesin Güneş Yanığına İyi Geldiğini Biliyor Musunuz?

Hepimiz patateslerin cilt parlatıcı özelliklerinin farkındayız ama kaçımız patateslerde bulunan nişastanın yanık acısını gidermeye yardımcı olabileceğini biliyoruz. Harika bir doğal ağrı kesicidir ve cildin kabarmasını ve soyulmasını önlemek için çok etkilidir. Hızlı bir yatıştırıcı çözüm için, cildinize soğutulmuş ve soyulmuş patates dilimlerini sürmeniz yeterlidir.

Bir macun yapmak için soyulmuş bir patates alın ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. Suyu süzün ve cilde eşit olarak uygulayın. 10-15 dakika veya meyve suyu tamamen kuruyana kadar bekletin.

 

Lokman Hekim'in Mucize Reçetesi Güneş Yanığına Karşı Kalkan Oluyor! Güneş Yanığına Evde Kesin Çözüm ile ilgili etiketler güneş yanığına ne iyi gelir güneş yanıklarına ne iyi gelir güneş yanığına iyi gelen şeyler güneş yanığı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.