Lokantada hareketli anlar! Müşteriyi tek hareketiyle kurtardı! İşte o anlar...

Konya'da yemek yediği lokantada soluk borusuna ekmek parçası kaçan bir müşteriyi 21 yaşındaki lokanta çalışanı kurtardı. Boğulan müşterisine nefes alabilmesi için 'Heimlich manevrası' yaparak kurtaran çalışanın o anları kameralara saniye saniye yansıdı.

Konya'da 22 Eylül günü Meram ilçesi Şükran Mahallesi Karahöyüklü Sokak'taki lokantada hareketli anlar yaşandı. 

SOLUK BORUSUNA EKMEK PARÇASI KAÇTI

Yemek yediği sırada soluk borusuna ekmek parçası kaçan müşteri, yanına koşarak gelen lokanta çalışanı Diyar Barıştıran'a nefes alamadığını işaret etti.

 

HEİMLİCH MANEVRASI İLE KURTARDI

Bunun üzerine Barıştıran, müşterisine 'Heimlich manevrası' ile müdahale ederek, nefes almasını sağladı. Bu anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Lokantada hareketli anlar! Müşteriyi tek hareketiyle kurtardı! İşte o anlar... - Resim : 2

 

 

HEİMLİCH MANEVRASI NEDİR?

"Heimlich manevrası" olarak adlandırılan ve solunum yolunun yemek ya da yabancı bir cisimle tıkanması sonucu boğulmayı engellemek için kullanılan tekniktir.

Heimlich manevrası'nın mucidi ABD'li doktor Henry Heimlich 2016 yılında 96 yaşındayken hayatını kaybetti.

Hemlich, 1974 yılında kendi keşfettiği ve adını verdiği Heimlich manevrası ile şimdiye kadar sadece ABD'de binlerce insanın hayatının kurtarıldığı belirtiliyor.

HEİMLİCH MANEVRASI NASIL UYGULANIR?

Kurtarıcı, hastanın arkasına geçmeli, hastanın göbek çukuru ile göğüs kafesi arasına bir elini yumruk yaparak yerleştirmeli ve diğer eliyle de destekleyerek içe yukarı şekilde 5 kez baskı uygulamalı.

Lokantada hareketli anlar! Müşteriyi tek hareketiyle kurtardı! İşte o anlar... ile ilgili etiketler Konya ekmek lokanta heimlick manevrası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.