Lokanta ve kafeler gibi kahvehaneler de açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından risk haritasına göre kontrollü normalleşme adımlarını açıklamıştı. Buna göre çok yüksek riskli iller dışında kalan tüm illerde restoran, kafe gibi işletmeler yüzde 50 kapasite ile olmak şartı ve sabah 07.00 ile 19.00 arasında açık olacak. Merak edilen ise kahvehanelerin açılıp açılmayacağı oldu. Sorunun cevabı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gece paylaştığı grafikte gizli. İşte o grafik ve sorunun yanıtı

Pazartesi günü toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgınla mücadele stratejimizi sürekli güncelliyoruz. Bugün itibariyle yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Şu hususların altını çizmek istiyorum; Tedbirlerin sıkılaştırılması da gevşetilmesi de salgının seyriyle alakalıdır. Türkiye pek çok devlete nazaran büyük bir ülke olduğu için adımlarımızı kademeli şekilde atmamız gerekiyor. 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere illerimizi sınıflandırdı. 81 vilayetimiz düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Her hafta illere göre yeniden düzenlenecek. Salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşmeye göre karar verilecek." ifadelerini kullanmıştı. 

Bu sözler kontrollü normalleşmenin nasıl yürütüleceğinin de izahıydı aynı zamanda. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamasında lokanta, kafeterya, pastana gibi bir çok yiyecek ve içecek satılan mekanın çok yüksek riskli iller dışında açıldığını duyurdu. 

Ancak toplumda merak edilen lokanta, kafe ve pastane gibi kahvehanelerin de açılıp açılmayacağına ilişkindi. Cevabı merak edilen bu sorunun yanıtı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı 'Kontrollü normalleşmeyi başlatıyoruz" başlıklı grafikte buldu.

Grafikte yeme içme sektörü ile ilgili normalleşme adımı şöyle açıklanıyordu: "Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında; Türkiye genelinde faaliyetlerine sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecekler"

Grafikte yer alan bu bilgiye göre restoran, kafe, pastane gibi kahvehane ya da diğer adıyla kıraathaneler de çok yüksek riskli iller dışında bugün itibariyle hizmet vermeye, müşteri ağırlamaya başladı. 

Sabah 07.00'dan akşam 19.00'a kadar açık olabilecek olan kahvehaneler de yeme içme sektöründeki diğer işletmeler gibi kapasitesinin sadece yüzde 50'si kadar müşteriyi kabul edebilecek. 

Lokanta ve kafeler gibi kahvehaneler de açılacak mı?

Lokanta ve kafeler gibi kahvehaneler de açılacak mı? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan kahvehane kıraathane normalleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.