Lokanta, restoran ve kafelere müjde!

Koronovirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalardan en büyük zararı gören kesim kuşkusuz yiyecek içecek hizmeti veren lokanta, restoran ve kafe gibi işletmeler. Umutla normalleşme adımlarını bekleyen sektör temsilcilerini ilk müjdeyi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan verdi. Bakan Pekcan, bu işletmelere ciro kaybı destek ödemesi için başvuru sürecini başlattıklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , önceki gün Kabine toplantısının ardından normalleşme takvimine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Mart ayında aşılamada çok büyük mesafe kat edileceğini belirten Erdoğan, Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre illerin 4 gruba ayrılacağı ve Mart ayı itibarıyla kademli normalleşme sürecin başlatılacağını ifade etmişti. Erdoğan, konuşmasında lokanta, restoran ve kafelerin durumu için de şu ifadeleri kullanmıştı:

"İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır."

Henüz lokanta, restoran, kafe ve kıraathanelerin açılma takvimi netleşmese de kayıplarını giderme yolunda önemli bir adım atıldı. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu. 

Pekcan, "Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetlerinde bulunan işletmelere verilecek ciro kaybı destek ödemeleri için başvuru sürecini başlattık.

İşletmelerimiz ciro kaybı desteği başvurularını bugünden itibaren 31 Mart saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceklerdir." dedi. 

 

Lokanta, restoran ve kafelere müjde!

ERDOĞAN OCAK AYINDA DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ciro kaybı desteğini Ocak ayının son günlerinde "Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize, 2 bin liradan az 40 bin liradan fazla olmamak üzere, ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız. Bu yeni destek kalemimizin tüm işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum" sözleri ile müjdelemişti.

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.