Lobik Çorbası tarifi! Tam bir diyet çorbası! İçince pamuk gibi yapan Lobik nasıl yapılır?

Lobik çorbası tarifi ile içiniz pamuk gibi olacak. Elazığlıların lobik dediği aslında börülceden başkası değil. Pamuk tarlasına ekilen bu enfes bitkinin çorbası tam diyet yapanlara göredir. Kalorisi az olan Lobik çorbası bol vitaminli olduğundan öğün olarak da tüketilebiliyor. Peki Lobik çorbası nasıl yapılır?

Bir çorba düşünün ki içtiğiniz içinizi pamuk gibi yapıyor. Elazığ usulü bu çorbanın adı Lobik çorbası... Bol vitaminli, doyurucu olan Lobik çorbası tarifi tam bir diyet çorbasıdır. Beslenmesine dikkat edenlerin, vejetaryenlerin rahatlıkla tüketebileceği enfes bir lobik çorbası nasıl yapılır?

Elazığ usulü bir çorba içmek isterseni Lobik çorbası tarifini sizler için hazırladık. Sabah kahvaltılarından bıkmış olanlara, beslenmesine dikkat eden ve kalori hesabı yapanlara özgü diyet çorbası Lobik nasıl yapılır?

TAM BİR DİYET ÇORBASI: LOBİK ÇORBASI TARİFİ...

Yöresel lezzet arayanların tam istediği ölçüde bir çorba olan Lobik çorbası tarifi Elazığ'da her mutfakta yer alır. Pamuk ve bostan tarlalarına ekilen lobik, fasulyenin bir çeşididir. Aslında bakarsanız Elazığlılar börülceye lobik ismini koymuşlar. Hadi gelin, bu enfes ve lezzi lobik çorbasının nasıl yapıldığına geçelim.

ELAZIĞ'DAN 12 ÖZEL LEZZET | Kültür Portalı

LOBİK ÇORBASI TARİFİ

1,5-2 su bardağı Aşurelik Buğday (Haşlanmış) (Dövme)
1 su bardağı Kuru börülce
1 adet Soğan
1 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Sade yağ
6 su bardağı Et suyu
1 tatlı kaşığı Domates ve biber salçası
1,5-2 çay kaşığı Tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı Sade yağ
1/2 çay kaşığı Pul biber, karabiber ve fesleğen
1 çay kaşığı Nane

Erişte Çorbası – Nefis Lezzetler Sitesi

Lobik Çorbası Yapılışı

Tencereye yağı koyup eritelim. Küçük doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip hafif kızarıncaya kadar kavuralım. Salçaları ekleyip 1 dakika daha kavuralım.

Daha sonra et suyunu ekleyip karıştırıp kuru börülceyi ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp börülceler hafif yumuşayana kadar pişirelim.

Daha sonra haşlanmış aşurelik buğdayı ekleyip, karıştırıp börülceler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.

Yağı tavaya koyup eritelim, baharatları ekleyip 20-30 sn ocakta tutup daha sonra çorbaya ekleyelim.

Tuzu da çorbaya ekleyip karıştırdıktan sonra 10-15 dakika çorbamızı dinlendirdikten sonra sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Lobik Çorbası tarifi! Tam bir diyet çorbası! İçince pamuk gibi yapan Lobik nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek lobik çorbası tarifi lobik çorbası nasıl yapılır lobik çorbası malzemeleri diyet çorbası lobik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.