Liverpool'dan ayrılan Georginio Wijnaldum'un yeni takımı Paris Saint-Germain oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon da mutlu sona ulaşamayan PSG, Liverpool formasıyla 2019'da bu kupayı kaldıran Georginio Wijnaldum'u kadrosuna kattı. Hollandalı yıldızı bedavaya transfer eden Fransız devi, 30 yaşındaki orta sahayla 2024'e kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Fransa'da şampiyonluğu Lille'e kaptıran Paris Saint-Germain, Liverpool'un Hollandalı orta saha oyuncusu Georginio Wijnaldum'u transfer etti. Fransız devi, 30 yaşındaki futbolcuyla 30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşme imzalandı.

Avrupa'da en güçlü kadroya sahip takımlardan birine geldiğini belirten Wijnaldum, "PSG son yıllarda ne kadar iyi olduğunu kanıtladı. Taraftarımızla birlikte daha ileriye gidebileceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Liverpool'a 2016 yazında Newcastle United'dan 27 milyon euro bonservisle transfer olan ve 5 yıllık sözleşmesi 30 Haziran'da tamamlanacak olan Wijnaldum, İngiliz ekibinin uzatma teklifini kabul etmemişti. 

Rotterdam'ın çocuğu, Sparta Rotterdam altyapısından çıkıp şehrin büyük abisi Feyenoord altyapısından A Takım'a yükselip genç yaşta adını duyumuştu. 2011 yazında transfer olduğu PSV'de 4sezon forma giydikten sonra 20 milyon euro bonservisle Newcastle United'a transfer olan Wijnaldum, ardından Liverpool kariyerine başlamıştı. "Kırmızılar"la 2019'da hem Premier League hem de Devler Ligi zaferi yaşayan Hollandalı ayrıca bir Avrupa Süper Kupası (2020) ve bir Dünya Kulüpler Kupası (2020) kazandı. Liverpool kulübü "Gini" lakaplı futbolcuya bu videoyla veda etti.

EURO 2020'de Hollanda Milli Takımı formasıyla mücadele edecek olan yıldız isim geçen sezon geçen sezon Premier League'de 38, Şampiyonlar Ligi'nde de 9 maça çıkmıştı.

Geçen sezon Porto'dan kiraladığı "önlibero" Danilo'nun tapusunu 16 milyon euroya alan PSG, bu yaz 2. transferine imza atmış oldu.

Liverpool'dan ayrılan Georginio Wijnaldum'un yeni takımı Paris Saint-Germain oldu ile ilgili etiketler PSG Ligue 1 Liverpool Georginio Wijnaldum
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.