Liverpool Mohamed Salah'ın sözleşmesini uzatacak mı? Mısırlı yıldız Premier League'in en çok kazanan ismi olabilir

Mohamed Salah bu sezon 20 gol barajına sadece 21 maçta ulaştı. Premier League'de 13 golle gol krallığında liderliğini sürdürüyor ve sanki formu her hafta daha da yükseliyor. Peki, Liverpool Mısırlı süper yıldızını sözleşmesini uzatacak mı? 29 yaşındaki forvet, Anfield'da üst üste 5 sezonda en az 20 gol atmayı başardı ve sözleşmesinin bitmesine 18 ay kaldı.

Liverpool'un Mısırlı süper yıldızı Mohamed Salah'ın Premier League devindeki sözleşmesinin bitmesine 18 ay kaldı. 29 yaşındaki forvet, Anfield'da üst üste 5 sezonda en az 20 gol atmayı başardı ve Liverpool efsanesi Ian Rush'ın rekorunu yakalamak üzere...

Bu sezon Premier League'de 15 maçta 13 gol, 9 asistlik bir performans sergileyen Mohamed Salah'ın Liverpool'da kalıp kalmayacağı merak konusu... Bu yaz 30 yaşına girecek olan Mısırlı yıldızın yeni sözleşmede alacağı rakam onu Premier League'in en çok kazanan oyuncusu yapabilir.

Liverpool'un eski golcülerinden Peter Crouch, Salah'ın Liverpool'da kalması gerektiğini savundu. Son dönemin popüler yorumcuları arasına giren Crouch, "Onun yerine gelecek kişi bunları asla yapamaz, ne istiyorsa verin" şeklinde görüş belirtti.

KLOPP'TAN HARİKA YORUM

Liverpool'a 2017 yazında 42 milyon euro bonservisle transfer edildiği şüpheyle bakılan Salah bugün Altın Top ödülüne layık görülüyor. 

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, yeni sözleşme konusunda, "Konuşuyoruz ve Mo gibi bir oyuncunun sözleşmesini uzatmak, öğleden sonra bir fincan çay için buluşup anlaşmaya varacağınız bir şey değil. Böyle şeyler zaman alır. Bence hepimizin istediği net şeyler.  Zamana ihtiyacı var, o kadar" demişti.

SALAH'IN ARTILARI...

İngiliz basınından Daily Mail, kulüpteki geleceği merak edilen Mısırlı yıldızın artılarını eksilerini masaya yatırdı.

Bu sezon 20 gol barajına sadece 21 maçta ulaştı. Premier League'de 13 golle gol krallığında liderliğini sürdürüyor ve sanki formu her hafta daha da yükseliyor.

Kariyeri boyunca 108 gol attı ve 42 asist yaptı. Bu sayıların 160 maçta geldiği göz önüne alındığında, Salah birkaç sezonda ceza sahası içinde ölümcül bir figür olduğunu defalarca kanıtladı.

Liverpool adına toplamda 145 golü var. Geldiğinden beri en iyi oyuncusu oldu ve yeni sözleşmesini imzalarsa ya da ne zaman imzalarsa öyle olmaya devam edecek.

Liverpool genellikle olağanüstü akıcı bir futbol oyuyor. Ancak diğer tüm takımlar gibi bazen şans yaratmakta zorlanıyor. Bu anlarda, birdenbire sihir yaratma yeteneği sayesinde, Salah neredeyse her seferinde başarılı oluyor.

Her an her şekilde gol atabilecek, kapalı savunmaları ansızın açabilecek bir meziyete sahip. Hepsinden öte, gol sevinci sırasında formasını çıkarıp atması da ikonik hale geldi.

Salah'ın Liverpool taraftarlarıyla, belki de diğerlerinden farklı olarak gerçek bir bağı var. Merseyside'da gösterdiği kahramanlıklar, aralarında güçlü bir bağ kurdu ve kıskanılacak sayıda golle bu sevgiye layık olduğunu göstedi.

Maç günlerinde Anfield'daki her tribünde ona övgüler yapıyor. Kesin olan şu ki, Salah bir uzatma imzalamaya karar verirse bu ilişki daha da güçlenecek. 

Liverpool Mohamed Salah'ın sözleşmesini uzatacak mı? Mısırlı yıldız Premier League'in en çok kazanan ismi olabilir

ŞU AN DÜNYANIN EN İYİ OYUNCUSU

Kariyeri boyunca Ballon d'Or'u kazanamazsa 'sorun olmayacağını' söyleyen Salah, bu yılki oylamada 7. olmasına rağmen 'dünyanın en iyi oyuncusu' olduğunu söyledi. 

Hem Lionel Messi hem de Cristiano Ronaldo bu unvan için düzenli olarak mücadele ediyor, ancak bu yıl ikisini de geride bırakan Salah oldu. Liverpool şu anda Premier League'de ikinci sırada yer alıyor ve 2022'de bu ödül için faori konumda.

SALAH'IN EKSİLERİ

Kulübün ücret yapısı.. Salah ile Liverpool arasında sözleşmesiyle ilgili görüşmeler bir süredir devam ediyor ve henüz bir anlaşmaya varılamaması maaş taleplerinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Haftada 300.000 pounddan fazla kazanmak istediği biliniyor.  

Ancak bu, kulüpteki katı maaş yapısını bozar. Şu anda Virgil van Dijk, 220.000 poundla en çok maaş alan oyuncu konumunda... Salah ise 200.000 bin poundun gerisinde. Bu onu Thiago Alcantara ile eşit bir konuma getiriyor ve forvet daha fazlasını istiyor.

Fenway Sports Group, genellikle 30 yaşın üzerindeki oyunculara uzun ve cömert uzatmalar yapmıyor. Salah, önümüzdeki Haziran ayında bu eşiğe ulaşacak. Burada yapılması gereken bir istisna var gibi görünmekte.

Manchester United'dan Cristiano Ronaldo şu anda haftada 480.000 Sterlin bankaya yatırıyor ve Manchester City oyun kurucusu Kevin De Bruyne, haftada 385.000 poundla listede 2. sırada yer alıyor. Ardından, kaleci David de Gea onun sadece 10.000 pound arkasında.

Liverpool'un Salah'ı bu kadar büyük meblağlarla ödüllendirmesinin makul bir yolu yok, ancak daha fazla parayı hak ettiğine de şüphe yok. 

 

Liverpool Mohamed Salah'ın sözleşmesini uzatacak mı? Mısırlı yıldız Premier League'in en çok kazanan ismi olabilir ile ilgili etiketler Liverpool mohamed salah premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.