Liverpool, Hollandalı stoper Virgil van Dijk'ın sözleşmesini 2025'e kadar uzattı

Ocak 2018'de Liverpool'a 75 milyon sterlin gibi rekor bir bonservisle transfer olan ve "Kırmızılar"a seviye atlatan Hollandalı stoper Virgil van Dijk, 4 sezon daha Anfield Road'da top koşturacak... Premier League devi yıldız ismin sözleşmesini 2025'e kadar uzattı.

Liverpool, Hollandalı yıldızı Virgil van Dijk'ın sözleşmesini yeniledi. Premier League devi, 30 yaşındaki stoperin 2023'te bitecek sözleşmesinin 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu.

2017-18 sezonunun devre arasında 85 milyon euro bonservisle Southampton'dan transfer edilen ve Manchester United'ın İngiliz milli stoperi Harry Maguire'dan (87 milyon euro) sonra en pahalı 2. stoper olan Van Dijk, geçen sezon sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlığı tamamen geçen yıldız isim, Premier League'in ilk haftasında pazar günü deplasmanda oynayacakları Norwich City maçında ilk 11'deki yerini alacak.

Geçen sezon sadece 8 maçta forma giyebilen Virgil van Dijk'in sakatlığıyla başlayan kabus gibi sakatlık serisi sonra Jürgen Klopp'un takımı ritm kaybetmiş ve Anfield Road'da üst üste 6 maç kaybederek herkesi şaşırtmıştı. Bir ara oynatacak stoper bulamayan Klopp, çareyi devre arasında Schalke 04'ten milli stoper Ozan Kabak'ı kiralamakta bulmuştu.

DÜNYANIN EN İYİ STOPERİ Mİ?

İmzadan sonra nasıl hissettiği sorulan Hollandalı futbolcu "İnanılmaz. Eşim ve çocuklarımın çok gurur duyduğu bir şey bu... Şimdiye kadar verdiğimiz tüm mücadele devam ediyor. İleride Liverpool'la birlikte neler beni beklediğini sabırsızlıkla bekliyorum. Çok mutlu ve gururluyum" yanıtını verdi.

Van Dijk, Liverpool formasıyla 130 maça çıktı ve 13 kez gol sevinci yaşadı. Premier League, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleri yaşadı. Bireysel olarak PFA Yılın Oyuncusu, UEFA Yılın Erkek Oyuncusu ve 2018-19 UEFA Sezonun Savunmacısı seçildi. Dünyanın en iyi stoperleri arasında gösterilen "Big Virg" lakaplı yıldız 2019 Ballon d'Or ve 2019'da En İyi FIFA Erkek Oyuncusu'nu ikinci sırada tamamlamıştı.

Liverpool, Hollandalı stoper Virgil van Dijk'ın sözleşmesini 2025'e kadar uzattı

Liverpool, Hollandalı stoper Virgil van Dijk'ın sözleşmesini 2025'e kadar uzattı ile ilgili etiketler Liverpool Virgil van Dijk premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.