Liv - Medical Park'a o devlet ortak oldu!

Liv Hospital ve Medical Park’ın sahibi MLP Sağlık Hizmetleri’nin halka arz sonuçları belli oldu. MLP Sağlık Hizmetleri’nin yüzde 15.71’ini dünyanın 12’nci büyük servet fonu olan Singapur Maliye Bakanlığı’nın sahibi olduğu Temasek Holdings aldı.

Halka arz için 1-2 Şubat’ta talep toplamaya başlayan ancak bunu 6 Şubat’a kadar uzatan Liv Hospital ve Medical Park hastanelerinin sahibi MLP Sağlık Hizmetleri’nin sonuçları açıkladı. Halka arz fiyatı 19 lira olarak belirlenen halka arzda 5 bin 352 yatırımcıdan 89 milyon 191 bin 659 pay talep toplandı. Halka arz edilen ve ek satışa sunulan payların tamamı satıldı. Payların yüzde 83.6’i yabancı kurumsal yatırımcıya, yüzde 8.2’si yerli kurumsal yatırımcıya kalan yüzde 8.2’si de yerli bireysel yatırımcıya satıldı. Dikkat çeken ise Singapur Maliye Bakanlığı’na ait ‘egemen servet fonu’ Temasek Holdings’in MLP Sağlık Hizmetleri’nin yüzde 15.71 hissesini alması oldu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 12. SERVET FONU

Dünyanın en büyük 12. servet fonu olan Temasek Holdings, Singapur hükümetinin sahip olduğu bir ulusal servet fonu olarak nitelendirilebilen, devlete ait bir şirket. 1974 yılında kurulan servet fonunun portföyü, finans hizmetleri, telekomünikasyon, medya ve teknoloji, ulaştırma ve sanayi, yaşam bilimleri ve tarımsal ticaret, tüketici ve gayrimenkul, enerji ve kaynaklar ile çok sektörlü fonlar gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Temasek’in, Singapur, New York ve San Francisco’da başta olmak üzere 10 global merkezi bulunuyor. Potrföyünün yıllık getirisi ise 275 milyar dolar.

HİSSELERİN YÜZDE 37'SİNİ İNGİLİZLER ALDI

Yüzde 5’ten fazla pay alan diğer yatırımcılar ise şöyle; İngiliz Genesis Investment yüzde 11.62 pay aldı. Yine İngiliz Charlemagne Capital yüzde 10.26, İngiliz Carrhae Capital yüzde 8.29, İngiliz Alliance Berstein yüzde 6.98, ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs yüzde 5.80, Birleşik Arap Emirlikleri’nden East Capital de yüzde 5.34 pay sahibi oldu.

Liv - Medical Park'a o devlet ortak oldu! ile ilgili etiketler Singapur liv hospital medical park mlp sağlık hizmetleri halka arz ingiliz yatırımcı
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.