Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius Ukrayna’da öldürüldü

Rus saldırılarını belgelemek için Mariupol'e giden Litvanyalı yönetmenden acı haber geldi. Ünlü yönetmen Mantas Kvedaravicius, Ukrayna’nın Mariupol liman kentindeki saldırılar sırasında hayatını kaybetti.

Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 45 yaşındaki yönetmen Mantas Kvedaravicius, Mariupol’da belgesel çekiyordu. Açıklamada, yönetmenin kentten ayrılmaya çalışırken öldürüldüğü belirtildi.

Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius Ukrayna’da öldürüldü

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda yaptığı açıklamada, "Litvanya ve tüm dünyada iyi tanınan, bölgedeki tehlikeye rağmen son ana kadar Rusya işgali altındaki Ukrayna'da çalışan bir yaratıcıyı kaybettik” ifadesini kullandı.

Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius Ukrayna’da öldürüldü - Resim : 2

Kvedaravicius’un en ünlü çalışması “Mariupolis” isimli belgesel, 2016’da Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gösterilmişti.

Uluslararası Af Örgütü de, yönetmenin Rusya'nın Çeçenya bölgesinde çektiği 2011 tarihli Barzakh belgeselini Berlin Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görmüştü.

 

Litvanyalı yönetmen Mantas Kvedaravicius Ukrayna’da öldürüldü ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Saldırı Savaş Mantas Kvedaravicius Mariupol
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.