Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Ekim ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı! 2022 LGS Ekim ayı örnek soru kitapçığı

Ortaokul son sınıf (8. Sınıf) öğrencilerinin her sene girdiği Lise Geçiş Sistemi (LGS) sınavı kapsamındaki merkezi sınava yönelik hazırlanan Ekim ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin gireceği bu sınava

Milyonlarca ortaokul son sınıf (8.Sınıf) öğrencinin hazırlandığı sınava ilişkin Ekim ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı. Öğrenciler bu yıl gireceği LGS sınavına hazırlanırken bu örnek soru kitapçıklarından destek alıyorlar. LGS kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarihe kadar bu örnek soru kitapçıkları yayımlanmaya devam edecek. 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Ekim ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı! 2022 LGS Ekim ayı örnek soru kitapçığı

Örnek soru kitapçığında, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10'ar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5'er soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Ekim ayı LGS örnek sözel soru kitapçığını buraya TIKLAYARAK görüntüleyebilirsiniz. 

Ekim ayı LGS örnek sayısal soru kitapçığını buraya TIKLAYARAK görüntüleyebilirsiniz. 

LGS NE ZAMAN?

2022 yılı gerçekleşecek olan 90 soruluk Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 4 Haziran 2023 Pazar günü yapılması bekleniyor. 

 

 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Ekim ayı örnek soru kitapçığı yayımlandı! 2022 LGS Ekim ayı örnek soru kitapçığı ile ilgili etiketler MEB LGS 2022 örnek soru kitapçığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.