Liselerde sınav iptal olacak mı? Lise sınavları iptal mi?

Liselerde sınav iptal mi olacak? Lise sınavları iptal mi merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısıtlama kararlarını açıklamasının ardından liselerde sınavlar iptal mi olacak sorusuna da yanıt aranıyor.

Liselerde sınav iptal mi olacak? Lise sınavları iptal mi olacak? İşte yanıtı...

LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'TAN SON AÇIKLAMA!

18 Kasım akşamı gelen son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Selçuk yeni bir duyuru yayımladı. Bakan Selçuk: "31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu.

OKULLARDA SINAVLAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK? İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ, ONLİNE Mİ, ERTELENDİ Mİ?

Sabah'tan Ceyda Karaaslan'ın haberine göre, Daha önce ders sınavlarının yüzyüze, okullarda yapılacağına karar verilmişti. Ancak alınan tedbirler kapsamında sınavların da test usulü ya da proje ve ödev şeklinde online yapılması bekleniyor. Konuya yönelik güncel gelişmeler geldikçe haberimizde yer alacaktır.

UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK

Şu anda ara tailde olan öğrenciler 23 Kasım Pazartesi günü okula dönmeyecek. Eğitim 31 Aralık 2020'ye kadar tüm resmi ve özel okullarda, tüm kademlerde uzaktan devam edecek. Haftada 2 gün okullarda yüzyüze eğitim gören tüm öğrenciler yıl sonuna kadar evden, online olarak derslerine katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitimin detaylarıyla ilgili bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde açıklayacak.

OKULLARDA SINAVLAR NASIL OLACAK?

Daha önce ders sınavlarının yüzyüze, okullarda yapılacağına karar verilmişti. Ancak alınan tedbirler kapsamında sınavların da test usulü ya da proje ve ödev şeklinde online yapılması bekleniyor.

ÖNCE BİLİM KURULU TAVSİYE KARARI ALDI

Yurt genelindeki milyonlarca öğrencinin merakla araştırdığı okulların durumu dün açıklanan son dakika kararıyla resmi olarak belli oldu. Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yeni koronavirüs kararları açıklandı. Kademeli olarak eğitim hayatına başlayan okullarda, geçtiğimiz hafta ara tatil başlamıştı. Dün Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ise ara tatilin uzayabileceği iddiası gündeme geldi. Peki Ara tatil uzadı mı, okullar kapandı mı?

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDEN FLAŞ KARAR

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını alan Cumhurbaşkanlığı kabinesi konuyu değerlendirerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da fikrini alarak okullardaki riskin büyümeden yeniden uzaktan eğitime geçilmesi kararını aldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek" dedi.

 

Liselerde sınav iptal olacak mı? Lise sınavları iptal mi? ile ilgili etiketler MEB lise sınavları iptal mi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.