Lisede 1 dersten kalınca belge alınır mı? Karnede 1 olursa belge alınır mı?

22 Ocak Cuma günü okulların yarıyıl tatiline girecek olması nedeniyle takdir ve teşekkür belgeleri yeniden gündeme geldi. Karnesinde 1 zayıfı olan öğrenciler belge alabilecek mi sorusuna cevap arandı. Peki, 1 dersten kalınca belge alınır mı? İşte detaylar…

Teşekkür ve takdir belgesi kaç puanla alınır sorusu öğrenciler için yeniden gündeme geldi. 2021-2022 eğitim öğretim yılının 1. dönemi 22 Ocak Cuma günü sona erecek ve öğrenciler 15 günlük bir ara tatile girecek. Yüz yüze eğitime geçilen şu dönemde öğrenciler, karnelerini ve ders notlarını da E-Okul sistemi üzerinden görüntüleyebilecek.

E-Okul VBS bilgileri ile kolayca gerçekleştirilebilen takdir teşekkür hesaplama işlemi, belirli bir ortalamanın üzerinde yer alan öğrenciler için belge anlamına gelecek.

Derslerin ağırlıklı ortalaması;

70,00-84,99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi,

85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi,
Lisede en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Bu durumda ortalaması tutması durumunda karnede 2 olursa takdir alınır, karnede 1 varsa teşekkür alınmaz.

Karne gününe az bir zaman kala öğrenciler takdir-teşekkür hesaplamaya geçtiler bile. Peki karnesinde 2 olan öğrencinin durumu ne olacak. Eğer öğrencinin Türkçe ya da Matematik dersin ortalaması 3'ün üzerindeyse ve karne not ortalaması 75 üzeri ise Teşekkür belgesi alabilir. Aynı şekilde karne notu ortalaması 85 üzeri ise de takdir belgesi alabilecek.

Lisede 1 dersten kalınca belge alınır mı? Karnede 1 olursa belge alınır mı? ile ilgili etiketler takdir teşekkür
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.