Lise sınavları ertelendi mi, iptal mi edildi? Okullarda sınavlar online mı yapılacak?

Koronavirüs nedeniyle lise sınavlarının son durumu öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. 8. ve 12. sınıflarda uzaktan eğitime geçilen şu dönemde sınavların online yapılabileceği iddia edildi. Peki, lise sınavları ertelendi mi, iptal mi edildi?

Koronavirüs salgınında vaka sayıları artarken 15 Nisan tarihi itibarı ile uzaktan eğitime yeniden geçiş yapılan 8. ve 12. sınıfların son durumları merak edilmekte. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yapılan açıklamada liseler ile birlikte 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin yüz yüze sınavlarının 3 Mayıs tarihinden itibaren okullarda yapılmaya başlanacağı duyurulmuştu.

Bununla beraber lise son sınıfta eğitim görmekte olan öğrencilerin tüm iş ve işlemleri en geç 28 Mayıs'a kadar tamamlamaları beklendi.

LİSE SINAVLARI ERTELENDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzası ile okullara gönderilen genelgede lise hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği belirtilerek 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021'den itibaren "Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları" konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacağı ifade edilmişti.

Öğrenciler ise sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı’na bir çağrıda bulunarak "#RiskAlmaSınavlarıİptalEt" etiketi ile lise sınavlarının iptal edilerek ertelenmesini istedi. Öğrenciler rekor seviyelerdeki günlük Kovid-19 vakalarına rağmen sınavların yüz yüze yapılmasına bu kampanya doğrultusunda itiraz etti.

 

Lise sınavları ertelendi mi, iptal mi edildi? Okullarda sınavlar online mı yapılacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı okullar sınavları lise sınavları erteleme iptal
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.