Lise öğrencilerinin yüz yüze sınav tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre 2 Mart tarihinde yüz yüze eğitim başlıyor. Belki tüm sınıflarda eğitim yüz yüze yapılamayacak ama bütün lise öğrencileri önümüzdeki günlerde ilk dönem yapılamayan sınavlarına girecek. İşte bu tarih bugüne kadar bilinmiyordu. Son dakika açıklamasına göre liselerde yüz yüze sınavlar 8 Mart'tan itibaren planlanacak. Bu tarih vaka sayısının yüksek olduğu illerde valilik kararı ile ertelenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Mart pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler sonucunda valilik il hıfzıssıhha kurullarınca "yerinde karar" uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edileceğini duyurmuştu.

Buna göre 2 Mart'ta daha önce açıklanan sınıflarda aksi bir karar olmadığı sürece yüz yüze eğitim başlayacak.

Edinilen bilgiye göre, birinci dönem liselerde yapılamayan yüz yüze sınavlar için de tarih belli oldu. Buna göre okullar 8 Mart'tan itibaren sınav planlaması yapacak.

Yerinde karara bağlı olarak, valiliklerce okulların açılmayacağı yüksek risk içeren illerde liselerdeki yüz yüze sınavlar da ertelenebilecek.

Lise öğrencilerinin yüz yüze sınav tarihi belli oldu ile ilgili etiketler Sınav yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.