Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık...

Tokat'ta bir lisenin kütüphanesinde 2 adet el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu. Koruma altına alınan Kur'an-ı Kerimlerden birinin 730 yıllık olduğu öğrenildi. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali bunların kısa sürede halkın ziyaretine açılacağını kaydetti.

Tokat'ın Zile ilçesinde bir lisenin kütüphanesinde bulunan 2 el yazması Kur'an-ı Kerim, koruma altına alındı.

Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık...

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, AA muhabirine, Zile İmam Hatip Lisesi kütüphanesinin arşivinde el yazması Kur'an-ı Kerimler bulunduğunu söyledi.

Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık... - Resim : 2

Kur'an-ı Kerimlerden birinin 730 yıllık olduğunu, diğerinin ise sayfası yırtıldığı için tam tarihinin belirlenemediğini anlatan Küçükali, "Ancak uzmanlar 400 küsur yıllık olduğunu söylüyor. Kur'an-ı Kerimlerimizi, vakıf malı olduğu için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Onlar da restorasyonunu yapıp Tokat Mevlevihanesinde muhafaza altına alıp sergileyecek." dedi.

Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık... - Resim : 3

Kur'an-ı Kerimlerin el yazması olmasının dışında birinin sayfasının kenarlarında şerhler ve hadislerin yer alması dolayısıyla ayrı bir değeri bulunduğunu dile getiren Küçükali, bunların kısa sürede halkın ziyaretine açılacağını kaydetti.

Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık... - Resim : 4

Lise kütüphanesinde 2 el yazması Kur'an-ı Kerim bulundu: Biri 730 yıllık... ile ilgili etiketler Tokat lise kütüphane Kuran-ı Kerim el yazması
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.