Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) lisans başvurusu yapmayan Amerika'nın Sesi (VoA) ve DW Türkçe'nin internet sitelerine erişim engeli getirildi. RTÜK, Şubat ayında 2 kurumdan lisans başvurusu yapmalarını istemişti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ABD merkezli Amerika’nın Sesi (VoA) ve Almanya merkezli DW Türkçe’nin internet sitelerine Şubat ayında uyarıda bulunmuş, lisans başvurusu yapmalarını istemişti.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesi kapsamında, yayıncıların başvuru talebini içeren dilekçe ve taahhütname ile birlikte 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemesi halinde 3 ay süresince yayınlarına devam edebileceği ifade edilmişti.

Amerika’nın Sesi (VoA) ve DW Türkçe’nin internet sitelerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi.

İnternetten görüntülü haber yayınlayan kuruluşlara lisans zorunluluğu 2019 yılında getirilmişti.

 

Lisans başvurusu yapmayan DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli getirildi ile ilgili etiketler RTÜK Amerika’nın Sesi voa dw türkçe lisans başvurusu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.