Lisa Montgomery kimdir? Neden idam cezası aldı?

İşlediği cinayet ile Lisa Montgomery Amerika’da 68 yılsonra idam edilen tek kadın mahkum olarak tarihe geçti. Bobbie Jo Stinnett cinayeti, hayatı ve neden idam cezasına çarptırıldığını sizler için araştırdık.

Lisa Montgomery kimdir, neden idam cezası aldı merak ediliyor. Amerika’da işlediği vahşi cinayet ile yıllardır davası devam eden Lisa Montgomerty uzun süredir pandemi nedeni ile idam cezası erteleniyordu.  Sonunda tarih tekrardan belirlendi. 12 Ocak günü Lisa Montgomery Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğne ile idam edildi. Kadının avukatları idamın gözden geçirilmesi için bir kez daha başvuru yapmaya hazırlanmıştı.

Lisa Montgomery kimdir?

Lisa Marie Montgomery 27 Şubat 1968'de doğdu ve cinayetin işlendiği sırada Melvern, Kansas'ta yaşıyordu. Uzun yıllar üvey babası tarafından tecavüze uğradığı sorunlu bir evde büyüdü. Sorunlarından alkol alarak kaçmaya çalıştı. Montgomery 14 yaşındayken annesi istismarı fark etti, ancak duruma kızını silahla tehdit ederek tepki gösterdi. 18 yaşında evlenerek bu durumdan kaçmaya çalıştı ancak hem bu evlilik hem de ikinci bir evlilik daha fazla istismar yaşamasına neden oldu.

Montgomery, tüp ligasyonu geçirdiği 1990 yılına kadar dört çocuk sahibi oldu. Montgomery, hem ilk kocası hem de ikinci kocasının söylediklerine göre işlemi geçirdikten sonra birden çok defa hamile kaldığı yalanını söyledi.

Neden idam cezası aldı?

Bobbie Jo Stinnett, ilk çocuğuna sekiz aylık hamileydi. Stinnett ve kocası evlerinde köpek yetiştiriciliği yapıyorlardı. Stinnett ve katili Montgomery çevrimiçi "Ratter Chatter" adlı sohbet odasında tanıştılar.

Stinnett'in, öldürüldüğü sıralarda Skidmore, Missouri'de potansiyel terrier alıcılarını beklediği bilinmekteydi. Montgomery, Stinnett'e kendisinin de bebek beklediğini söyledi ve böylece e-mail yoluyla hamilelikleriyle ilgili fikir alış-verişi yapmaya başladılar. 155 Ayrıca, Stinnett'in evinde zorla giriş izlerine rastlanmadı. Yetkililer, kendisini Darlene Fischer isimli bir müşteri gibi gösteren Montgomery'nin Stinnett'in evini ziyaret ettiğine inanıyor. 16 Aralık 2004'te eve giren Montgomery, Stinnett'i boğdu ve prematüre bebeği rahimden keserek çıkardı.

Lisa Montgomery kimdir? Neden idam cezası aldı?

Montgomery'nin cinayeti işleme nedeninin ailesinden gizlediği ve düşükle sonlanan bir hamilelikten kaynaklandığı düşünülmekte. Fakat Montgomery'nin ne zaman ve nasıl hamile kaldığı bilinmemekte. Montgomery'nin eski kocası ,yetkililere Montgomery'nin 1990 yılında tüp ligasyonu geçirdiğini ve tanıdıklarına hamile olduğu yalanını söylediğini belirtti.

Lisa Montgomery kimdir? Neden idam cezası aldı? ile ilgili etiketler Lisa Montgomery kimdir neden idam cezası aldı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.