Lions nedir? Neyi amaçlar?

Masonlar arası diyaloğu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal ve sosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, kurulmuş olan kulübün adı olan Lions'un kelime anlamı merakla araştırılıyor. TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TGSP tarafından ikincisi düzenlenen Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Lions'un üniversitelerde yaptığı teşkilatlanmaya değindi. Peki, Lions nedir? Neyi amaçlar? Detaylar haberimizde..

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde TGSP tarafından ikincisi düzenlenen Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Birtakım çevrelerin çeşitli vakıf ve derneklere farklı kulplar takarak gençleri oralardan uzaklaştırmaya çalıştıklarını söyledi. "Ama Rotary'nin yaptığı çalışmaya katılmak mubah, Lions'un üniversitelerde yaptığı teşkilatlanmaya katılmak hiçbir kulp taşımıyor. Bu ülkede mason olmayı kimse sorgulamıyor. Dolayısıyla biraz öz güvenle ayağa kalkıp bu konularda ses çıkarmamız lazım, meydanı başkalarına bırakmamamız lazım. Bu konularda gençleri istismar eden bu odakları da ifşa etmek zorundayız" ifadelerinde bulundu. Lions kelimesinin ne anlama geldiği birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki, Lions nedir? Neyi amaçlar? Detaylar haberimizde..

Lions nedir? Neyi amaçlar?

LİONS NEDİR?

Masonlar arası diyalogu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal vesosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, 33. derecedeki saygın birmasonunun isteği üzerine 23 Şubat 1905 günü ABD de avukat Paul Harris, kömürtüccarı Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr, tüccar terzi HiramShorey tarafından kurulmuştur.Rotary Clup kurucu üyeleri ilk toplantılarını,sırayla birbirlerinin evlerinde ve bürolarında bir araya gelerek yapmışlardır. Bu nedenle kulübe dönüşlü manasına gelen ROTARY adının verildiği bilinmektedir. Çok hızlı yayılma gösteren ROTARY CLUB’ın şube sayısı 1910′da 16 olmuş. Buşubeler Amerikan Ulusal Rotary Birliğini meydana getirmiştir. 1912′de Kanada,İngiltere ve İrlanda’da açılan şubeleriyle kulüp milletlerarası bir hal almış.Ardından Belçika Hollanda Fransa’da şubeler açılmış ve bütün dünyayayayılmıştır. 1922′de ROTARY INTERNATIONAL adını almıştır.

NEYİ AMAÇLAR?

1917′de  ABD’nin Texas eyaletine bağlı Dallas şehrinde masonlar tarafından  kurulmuş olan Lions Kulübü adını Ingilizce de ;”hürriyet ve anlayış  beraberliği milletimizin teminatı(korunması)” anlamına gelen “Liberty  Intelligence Our Nations Safesty” kelimelerinden aldığı iddia ediliyor. Masonlar arası fikirsel, sosyal ve ticari ilişkileri geliştirmek,  locaların dışındaki sosyal ve siyasi hayatta dayanışmayı sağlamak ve  mason olmayan üyelerini Mason hedef ve amaçları doğrultusunda  yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmektir. Yani  Mason localarının bir alt basamağıdır. Ülkemizde 1956 da kurulmuştur,  eğitim (üniversiteler ağırlıklı ) ve siyasi hayatta aktif bir çok kişiyi  bünyesinde barındırır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş,  her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararıgereği farklı meslek  dallarından üyeleri mevcuttur. Farklı mesleklerden üyebulundurma kararı  üyeler arası rekabetin önlenmesi ve dayanışmanın dahada kuvvetlenmesi  içindir.

 

Lions nedir? Neyi amaçlar? ile ilgili etiketler Bilal Erdoğan Mason
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.